algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Inca retalla un 30% la partida de festes

Sant Abdon i Sant Senén costaran 40.000 euros menys als comptes municipals. L'Ajuntament ha optat per reduir-ne el pressupost i ha avançat que possiblement enguany no es durà a terme la tradicional cursa de toros

Les mesures d'austeritat que vol aplicar l'Ajuntament d'Inca durant aquesta legislatura també arribaran a les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén. L'equip de govern (PP) té previst reduir-ne el pressupost un 30 per cent; per tant, la partida destinada a les festes passarà de 135.000 euros a 95.000.

El regidor de Festes, José Pastor, explicà que "es vol apostar per incrementar la participació ciutadana" i avançà que "potser enguany se suprimirà la correguda de bous a causa que l'empresari que ho organitzava no hi està interessat. En el seu lloc es podria dur a terme un relloneig".

Tot i que alguns actes seran de pagament, com un concert de Vetusta Morla que es farà a la plaça de Toros, un espectacle de jaleo menorquí i una nit de monòlegs, també hi haurà un gran nombre d'activitats obertes a tothom, com una festa juvenil al polígon i el festival Incamon, que serà més econòmic que els altres anys atès que l'Ajuntament contracta directament els grups, entre els quals destaca Sexy Sadie.

Pota del Rei

Pel que fa a la festa de la Pota del Rei, el Consistori hi ha introduït novetats. Enguany es formaran colles de sarraïns i cristians (12 com a màxim), "que hauran de tenir un capità i hauran escollir una temàtica que cada any repetiran", segons digué Pastor.
Es farà la representació de la lluita entre el rei Jaume I i el seu adversari Benhabet a la Pota del Rei i la festa acabarà a la plaça d'Espanya amb el repartiment dels premis entre les diferents colles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.