algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El PSIB xifra el deute de Cort en 188 milions d'euros

Aina Calvo i Andreu Alcover reconeixen que no és una bona xifra, però neguen que el deute sigui superior

122972
Aina Calvo i Andreu Alcover, ahir horabaixa a la seu dels socialistes de Palma. | S.Amengual

Els socialistes desmentiren ahir les insinuacions de Julio Martínez, actual regidor d'Economia a Cort, en les quals deixa entreveure que el deute de l'Ajuntament de Palma frega els 400 milions d'euros. Andreu Alcover, antic regidor d'Economia, assegurà que el deute acumulat de l'Ajuntament és de 188,3 milions d'euros. "Ni més ni manco: 188 milions". I afegí: "Evidentment que és una xifra alta, i que hauria pogut ser menor, però és la que és". L'exbatlessa de Palma Aina Calvo també es mostrà indignada amb l'actitud del PP. "Les paraules de Julio Martínez són imprudents. Encara pitjor: són falses", afirmà. Els dos dirigents socialistes apuntaren que el dèficit acumulat el 2010 ascendeix a 12,5 milions d'euros.

"En tot cas, no ens hem endeutat més del que el Banc d'Espanya ens permetia", explicà Alcover. De fet, Palma podria haver-se endeutat fins al 5,53% dels ingressos no financers consolidats, però el dèficit no hi arribà. "Per això, no hi ha cap xifra que arribi als 400 milions d'euros", reiterà Alcover. L'exbatlessa Aina Calvo, a més més, destacà que "el punt més greu" de les declaracions de Julio Martínez és que "van contra els interessos municipals" i concretà que el deute mitjà per ciutadà a Palma és de 413 euros, mentre que la mitjana estatal és de 624 euros. Per aquest motiui, conclogué que la ciutat està davant "una situació difícil, però controlada".

BiciPalma

Per una altra banda, Aina Calvo féu una defensa tancada del servei de bicicletes BiciPalma. No debades, una altra de les insinuacions de Julio Martínez és que aquest servei és deficitari i que podria no ser mantingut pel nou equip de govern. Davant aquest escenari, Calvo subratllà que el servei no ha de costar "ni un euro al ciutadans".
A continuació, explicà els seus càlculs: "Per un costat es troba el cobrament de la quota anual de 12 euros, multiplicada pels 16.000 usuaris que té. I, a més a més, s'hi han d'afegir els doblers que es puguin aconseguir per contractes publicitaris".

Per tant, el manteniment de BiciPalma (que costa 200.000 euros anuals) podria sufragar-se íntegrament amb aquestes dues vies. Ara bé, serà el nou equip municipal qui s'encarregui de triar el sistema de tarifes.
Calvo, endemés, recordà que BiciPalma tingué una despesa de 800.000 euros, que foren finançats íntegrament pel pla E del Govern central. El seu company Alcover assenyalà que l'empresa adjudicatària del servei ja oferí sis mesos de període de garantia i sis mesos més de manteniment. "O sigui, que l'equip de Mateu Isern té temps per tramitar qualsevol preu públic" a fi de treure el concurs de la publicitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.