algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

Urbanisme: “No desfarem res perquè sí”

El regidor Jesús Valls s'estrena en el càrrec anunciant cautela respecte de la feina feta pel Pacte

123124
Jesús Valls s'estrena en el càrrec anunciant cautela. | PERE ANTONI RAMIS PONS

El nou regidor d'Urbanisme de Cort, Jesús Valls, assegurà ahir que no "desfarem res pel simple fet que ho hagi fet un altre partit". Valls es referia així a la possibilitat de desmantellar projectes urbanístics impulsats per Yolanda Garví, la predecessora en el càrrec. Valls, que ahir s'estrenà públicament en la nova feina visitant els estands de Firastock, afegí: "No espenyarem res que ja sigui viu. I si el projecte té virtuts, el defensarem a matar". En tot cas, s'espera que la Regidoria d'Urbanisme emprengui un altre rumb, amb un model de ciutat diferent. El batle mateix, Mateu Isern, va advertir en campanya que els carrils bici i els eixos cívics no eren una prioritat, a causa de l'actual crisi econòmica. És per això que l'escenari més probable és que el carrer Blanquerna sigui obert al trànsit rodat, tot i que amb només un carril.

Així mateix, l'eix cívic del carrer Fàbrica podria quedar intacte, en tant que la seva estretor impedeix que hi puguin conviure les terrasses dels restauradors i un carril de cotxes. Respecte del carril bici, sembla que no tan sols serà eliminat el tram de les Avingudes. Mobilitat estudiarà en breu un traçat alternatiu que circuli per carrers paral·lels i per dins el perímetre de les Avingudes. La Regidoria dirigida per Valls, de fet, ja ha estat instada a no desmarcar-se gaire del camí iniciat aquests darrers quatre anys. Joan Morey, nou degà del Col·legi d'Arquitectes, els ha demanat aquesta setmana que "defineixin clarament quin és el seu model global de ciutat".

Morey, a més, matisà que aquest nou model ha de tenir "coincidències amb l'anterior". L'equip de Valls està format per Fernando González, considerat proper al batle Mateu Isern, qui serà gerent del Consorci d'Urbanisme i del patronat d'Habitatge; i Enrique Izcue Capó, qui a partir d'ara serà director general d'Urbanisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.