bruma
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Pugen un 716% les sancions d'obra il·legal aquest mandat

Cort ha recaptat més de 3,1 milions d'euros el 2010 en infraccions de disciplina urbanística corresponents a parcel·les en sòl rústic o edificacions sense llicència

126138
Durant la legislatura també s'ha millorat el control de les inspeccions d'edificis. | ULTIMA HORA

Les sancions per indisciplina urbanística, és a dir, obres sense la pertinent llicència o edificacions en sòl rústic, han augmentat un 716% des del 2007 fins al 2010. Només en el darrer any, Cort recaptà prop de 3,16 milions d'euros respecte dels 387.095 euros de multes del 2007. El motiu d'aquest increment no és tant perquè hi hagi més denúncies i, per tant, més infractors, sinó que durant aquest mandat s'han agilitat les tramitacions d'expedients acumulats d'anys anteriors, segons aclarí ahir el gerent d'urbanisme en funcions, Bartomeu Tugores, després de donar a conèixer tot el resum de la gestió feta en Gerència d'Urbanisme aquests quatre anys.

D'aquesta manera, el 2007 es resolgueren un total de 205 expedients de disciplina enfront sels 420 del 2010. Aquest mateix any es tramitaren 212 ordres de demolició de parcel·les il·legals, 115 més que les 97 ordres tramitades el 2007. El mateix passa amb els expedients de protecció de l'edificació, és a dir, requeriments a propietaris pel mal estat dels edificis. El nombre d'expedients resolts gairebé triplica el del 2007, ja que es passa dels 203 als 491. A més, no ha estat fins a aquest mandat que Cort ha fet un seguiment dels compliments dels expedients tramitats, tant per part de disciplina urbanística, com de protecció de l'edificació i com en matèria d'activitats. Per aquestes tres vies, mai no s'havien interposat sancions als responsables de les infraccions urbanístiques. Això explica l'enorme increment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu Tugores, fa mes de 12 anys

Pere, en relació als teus comentaris:
- Jo mai he dit que aquests hagin estat els anys de més recaptació, ni la notícia tampoc ho diu. Només vaig reflectir unes dades totalment certes: que desde l'any 2007 fins l'any 2010 hi ha hagut un augment progressiu de les sancions imposades, de manera que la diferència entre l'any 2010 i el 2007 és, efectivament, d'un 716%. Per tant, jo no he dit cap mentida ni estic manipulant res.
- És un error de la notícia quan diu que no ha estat fins aquest mandat que s'ha fet un seguiment dels expedients tramitats. Jo en cap moment vaig fer aquesta afirmació.

Valoració:-1menosmas
Per Pere Xapeta, fa mes de 12 anys

Directament mentida, hi ha hagut anys amb més recaptació i això del seguiment del compliment dels expedients és directament mentida . . . Però una "persona" com el Sr. Tugores no sen esta gaire de manipular les estadistiques desfressan-les d'un control inexistent . . . Sembla mentida que pensi que tots combregam amb rodes de molí com ell mateix, tal vegada no sigui tan viu com vol semblar.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente