algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Blanquerna reacciona i avisa Isern que no permetrà cotxes a l'eix cívic

Una vuitantena de veïns i comerciants de la zona, amb el suport de PSM-IV-ExM, es congregaren ahir enmig del passeig per reivindicar al PP que mai més no s'hi permeti la circulació de vehicles

126048
Els futurs regidors de la coalició, ahir a Blanquerna.

Blanquerna no farà cap passa enrere i es nega a tornar als temps passats i a veure que el seu carrer s'omple, novament, de cotxes. Per aaquest motiu, ahir, una vuitantena de veïns i comerciants de Blanquerna, amb el suport dels tres regidors de PSM-IV-ExM a Cort, es varen concentrar enmig de l'eix cívic com a acte simbòlic de protesta en contra dels plans del PP de retornar el trànsit en aquest tram i desmantellar el passeig.

Els congregats alçaren les mans com a símbol de força i d'advertència al nou govern municipal, que en breu encapçalarà el popular Mateu Isern. El gest d'ahir és només una primera acció, avisà Glòria Franquet, membre de l'Associació de veïns de Santa Pagesa. Ella mateixa s'encarregà de llegir un manifest dirigit especialment cap el futur batle, que ni ara ni durant la campanya electoral s'ha dignat "a parlar amb nosaltres". "No tots els comerciants estan a favor dels cotxes!", va avisar Franquet.

"Palma té dret a tenir un tram com aquest amb terrasses per moure-s'hi sense perill. Un barri de la nostra densitat no se n'ha de veure privat. Sereu capaç, senyor Isern, de llevar-nos-ho per afavorir els interessos d'una minoria?", va recriminar la portaveu veïnal. Tant és així que Franquet recordà a Isern que hi ha més de 3.000 firmes a favor d'aquest eix cívic i no totes són de veïns. Els comerciants també l'avalen.

"Pagam els nostres impostos, com tots els ciutadans. Creis, Isern, que aporten més als comptes els pocs comerços que volen els cotxes?", continuà Franquet. Tots els assistents coincidiren amb el fet que volen un barri "humanitzat", tal com està ara, per passejar-hi tranquil·lament, perquè els infants hi juguin sense perill, un barri amb espais de lleure. "Teníem ganes de comentar-li-ho, però no poguérem perquè encara és hora que vingui a explicar-nos els seus plans", va dir en veu alta la portaveu. Aquesta és una primera acció. Tanmateix, els veïns ho tenen tan clar que han previst més campanyes a favor de l'eix. Dia 4 han organitzat activitats a la zona i el cap de setmana que ve faran un lip dup. Després del manifest, el portaveu de la coalició, Antoni Verger, manifestà el suport a tots els congregats: "Basta comparar la situació del carrer 31 de Desembre amb l'eix cívic de Blanquerna". Després va afegir: "El carrer és de les persones i no dels cotxes. Amb aquest eix, hi ha guanyat tothom i tot aquest espai no el volem perdre. Ens oposarem a les reivindicacions d'Isern", va explicar Verger, que anava acompanyat dels seus recents elegits i futurs regidors de Cort, Marisol fernández i Antoni Noguera. A l'acte també hi era la número dos del Consell i regidora en funcions d'Habitatge, Magdalena Palou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per alm, fa mes de 12 anys

I q passa amb els q com jo i tots els que hi eren a sa foto que per descomptat no els gem votat?...lo que fa falta és q la gent surti al carrer i el pugui disfrutar,qué importa quin polític ho ha fet,Blanquerna està guapa i convida a fer vida de barri,no puc entendre q hi hagi veinats q no ho vegin!

Valoració:1menosmas
Per funcionari, fa mes de 12 anys

El que es mereixen és que ara l'Isern faci lo que passi pels nassos, no li han donat la majoria absoluta? Idò ara que menjin morena.
Ja ho veureu, que això no ha fet més que començar.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente