algo de nubes
  • Màx: 13.38°
  • Mín: 7.77°
13°

La Sala d'Alaró dóna ales al sector vinícola

La mesa de contractació ha adjudicat el lloguer d'uns terrenys municipals a una empresa local que conrea vinya

Mallorca és terra de bons vins i any rere any en dóna fe la Denominació d'Origen de Binissalem, entitat a la qual estan associades nombroses empreses vinateres de la comarca. Molts ho consideren un mercat en auge pel qual s'ha d'apostar, i el darrer a fer-ho ha estat l'Ajuntament d'Alaró.

Per tal d'augmentar el terreny agrícola del poble i donar una empenta al sector vinícola, la mesa de contractació de l'Ajuntament va aprovar la setmana passada adjudicar el lloguer dels terrenys municipals situats al costat de la depuradora a una empresa vinícola del poble, Vinyes d'Alaró, perquè els exploti durant quatre anys.

Procés de selecció

La decisió de la mesa de contractació haurà de ser ratificada pel ple de l'Ajuntament, però des de l'organisme no preveuen dificultats, perquè els representants de la mesa són membres dels partits amb representació a la Sala. Els terrenys, que tenen una superfície de 12.700 metres, estan situats a l'entrada del municipi i formaven part fa uns anys del solar on ara s'ha aixecat la depuradora. Per tal de construir-la no s'utilitzaren totes les terres i ara la Sala ha decidit llogar-ne la resta.

El batle, Joan Simonet, explica que "els terrenys no són edificables, sinó només d'ús agrícola, i entre les diferents opcions que tinguérem decidírem apostar pel sector vinícola". Anualment, la Sala d'Alaró rebrà 1.200 euros en concepte de lloguer a canvi que l'empresa hi planti vinya. I si després de quatre anys l'empresa vol comprar els terrenys, ho podrà fer si paga a l'Ajuntament prop de 78.000 euros. "Tots els partits hem pensat que amb la decisió hi sortirem guanyant, ja que per una banda es millorarà la imatge dels afores d'Alaró, que és el que primer que veuen els que ens visiten, i per l'altra ajudam el sector local", sosté el batle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Esquerra d'Alaró, fa mes de 12 anys

Gairebé no hi ha terres de propietat municipal a Alaró. Aquestes terres han de ser pel poble. És un bon lloc per l'aprenentatge de l'activitat agrícola per a les persones que hi volen i no hi poden accedir. Un lloc de trobada de gent que en sap i gent que en vol aprendre. Un lloc de producció agrícola comunitària.
Mai l'Ajuntament d'Alaró ha de vendre aquestes terres. Esquerra d'Alaró no ho consentirà.
‎Esquerra d'Alaró haurà de desembullar molt de fil que l'actual govern municipal del PP, amb el consentiment d'una oposició invisible, han embullat.
Podem saber quina empresa vitícola és l'agraciada amb aquest esplèndid contracte?
Aquesta informació l'hem feta pública també al nostre facebook, gràcies

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente