algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

L'edifici Flex passa a la història

Cort començà ahir la demolició de l'immoble després d'estar més d'una dècada en estat d'abandó

123832
Avui s'ha iniciat l'ensorrament de l'edifici Flex. | Ferran Aguiló - T. Ayuga.

Cort començà ahir a esbucar el conegut edifici Flex, situat al número 207 del carrer Aragó, després de mantenir-se durant més d'una dècada en estat d'abandó i ruïna. Acaba així un altre capítol de la història d'infrahabitatges endèmics de Palma. La demolició d'aquesta estructura gegantina de cinc plantes es torbarà encara dues setmanes i es calcula que es generaran unes 8.500 tones d'enderrocs.

Durant les darreres setmanes, l'empresa adjudicatària, Excavaciones Olloquiegui SA, ha duit a terme les tasques prèvies a l'esbucament, que han consistit a tancar el solar i a netejar l'immoble per dins, a més de treure'n els elements d'amiant que s'hi han localitzat, tal com preveu la normativa vigent. Així mateix, l'empresa hi tallà els subministraments i en retirà fems i objectes que hi havia a l'interior.

La demolició iniciada ahir es du a terme utilitzant mitjans mecànics, amb una retroexcavadora de llarg abast. El procés de tomar-lo serà l'invers al de construir-lo: així, les màquines començaren a esbucar la planta més alta i avançaran, pis a pis, fins al sòl. Finalment, es farà la càrrega i el trasllat dels residus.
Cal recordar que l'Ajuntament de Palma adjudicà el 28 de març les obres de demolició de l'edifici per un import de 459.689 euros. El solar on es troba la Flex té una superfície de 3.748 metres quadrats en un terreny totalment pla. Consta de cinc plantes, amb una altura total, des del sòl fins a la coberta, de 18,65 metres. Cada planta té aproximadament 1.500 metres quadrats.

Aquesta demolició és significativa. La decadència de l'immoble començà quan el 2004 el Govern del PP decidí traslladar la seu de la Conselleria d'Educació i Cultura al terreny contigu al Conservatori de Música i negocià amb l'Ajuntament, propietari del solar, la permutació d'aquest terreny pel de l'edifici de la Flex. De llavors ençà, gent sense sostre començà a utilitzar aquest espai per viure-hi. Durant aquests anys i fins ara, s'hi han aplegat comunitats formades per més d'una vintena de persones amb problemes d'exclusió, els quals mai cap institució no es dignà a resoldre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gallinera, fa mes de 12 anys

Crec que la informació del diari és correcta: 8.500 tones són molt possibles. Un edifici com aquest no genera sols 8.500 kilos de runes, quantitat que cabria en un camió.

Valoració:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

"Unes 8500 tones", seran kilos uns 8500 kilos.
Unes 8500 tones seria un vaixell gran, una motonau.
Un portavions poden esser 60.000 tones.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente