muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

PSM-IV-ExM es compromet a impulsar els rodatges de cinema a Mallorca

El candidat a la presidència del Govern balear, Biel Barceló, ha explicat que "són una font de creació d'ocupació"

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa (PSM-IV-ExM) s'ha compromès avui a impulsar els rodatges a Mallorca perquè, segons ha afirmat el candidat a la presidència del Govern balear, Biel Barceló, "són una font de creació d'ocupació". Barceló, acompanyat per la candidata al Parlament, Fina Santiago, i els candidats a l'Ajuntament de Palma, Antoni Verger, Marisol Fernández i Ponç Vaquer, ha muntat un plató de cinema al barri del Jonquet, on es va rodar "Jack, el Negro" ("Black Jack") el 1947, per anunciar les seves propostes relacionades amb el setè art, segons afirma la coalició en un comunicat.

PSM-IniciativaVerds-Entesa pretén promocionar les Balears com a escenari de produccions audiovisuals, ja que s'estima que cada pel·lícula rodada crea centenars de llocs de treball directe, així com ocupació indirecta, atraient a visitants i estimulant el turisme. Biel Barceló ha afirmat que "per cada euro invertit es poden generar fins i tot a 10 euros de beneficis" i que per això pretén donar més suport institucional i pressupostari a la Mallorca Film Comission, com a mesura per captar productors i empreses.

El candidat nacionalista s'ha compromès també a estudiar fórmules com incentius fiscals per a les empreses que vengen de fora a rodar a l'illa, en els casos en els quals facin coproduccions amb empreses balears. Nacionalistes i ecologistes han dit que vetllaran perquè es compleixi la llei que contempla que un 5% del pressupost de la televisió pública IB3 s'ha de destinar a la producció cinematogràfica amb productors independents, és a dir, que no estiguin lligats al canal.

Finalment, Barceló ha advocat per incrementar l'oferta formativa pública que es requereix en la indústria, ja que ara la major part és privada, així com reforçar la Unitat d'Animació i Tecnologies Audiovisuals de l'UIB (LADAT) i incrementar la presència de professorat provinent de l'estranger. Verger, per la seva part, ha declarat que Palma ha d'estructurar una oferta estable de "la ciutat com a plató", ja que aquest és un tipus de turisme cultural que deixa "grans beneficis i prestigi" a la ciutat que acull el rodatge.

Restaurar el monestir de La Trapa i reobrir els camins rurals

El candidat del PSM-IniciativaVerds-Entesa per Mallorca al Consell de Mallorca, Joan Font, s'ha compromès avui a restaurar el monestir de La Trapa i a recuperar els camins rurals públics d'Andratx i reobrir-los. Els candidats de la coalició, Joan Font i Magdalena Palou, s'han reunit avui a Andratx amb l'aspirant municipal, Joan Manera, on han tractat sobre les necessitats del municipi, segons ha informat la formació política en un comunicat. "La pròxima legislatura el Consell de Mallorca ha d'afrontar la restauració del Monestir de La Trapa", ha assegurat Font, que ha proposat la firma d'un conveni amb els propietaris dels terrenys, el grup ecologista Gob, "per iniciar les obres que garanteixin un bon estat de conservació del Monestir".

Font ha recordat que molts militants del PSM van contribuir a la compra d'aquests terrenys el 1980 i ha puntualitzat que la finca encara requereix "un impuls" de suport perquè el grup ecologista pugui continuar en ella les activitats d'investigació, educació ambiental i excursionisme. El candidat al Consell ha assenyalat que desitja continuar amb la tasca iniciada aquesta legislatura, en la qual ha estat conseller insular de Cultura i Patrimoni, en l'obertura de camins públics de Mallorca.

"Continuarem treballant per recuperar i mantenir-los els camins rurals públics de tota l'illa que romanen tancats de l'Accés dels caminants", ha assegurat, i s'ha compromès també a garantir el manteniment de la ruta de "pedra en sec". D'altra banda, Font es compromet a incloure dins del Pla d'Obres i Serveis del Consell de Mallorca la separació de les aigües pluvials i fecals en els nuclis urbans d'Andratx i a millorar el manteniment de les infraestructures antigues o mal dissenyades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per hendroid, fa mes de 12 anys

No tenc res en contra del cinema ni en contra de cap art, en qualsevol de les seves variants, i a més, m'encanta, però m'agradaria que algú em digués en què pensen i a quin món viuen aquesta gent...

Valoració:6menosmas
Per emigrante, fa mes de 12 anys

Con esto salvamos Mallorca

Valoració:4menosmas
Per cinta, fa mes de 12 anys

Algú ma pot explicar qui és l'expert que ha assessorat a aquesta gent? quin coneixement tenen del tema i d'aquest indústria o només és una idea d'algú entre copa i copa... Amb aquesta gent volem l'independència! Anam bé, anam bé...

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente