algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

El barri de les portes tapiades

Molts immobles del centre històric de Palma estan tancats amb cadenes o fins i tot tapiats, perquè es troben en massa mal estat perquè algú hi pugui habitar

55238
Un gran forat creua els diferents pisos de l'immoble de dalt a baix. | E.Borràs

El centre històric de Palma és un dels llocs on es fan més visibles els edificis buits. Sobretot, els que estan tapiats perquè es troben en mal estat, s'han degradat amb els anys i ningú no els ha reparat. Són cases que, fins i tot, poden ser un perill per a qui hi entri. Aquest és el cas, per exemple, de l'immoble de les fotografies, situat al carrer dels Desemparats, davant la plaça de l'Artesania, on, a més, hi pot entrar qualsevol. Tot i que els propietaris dels immobles s'han d'encarregar de mantenir-los, també s'han d'assegurar que no poden fer mal a cap vianant i que, si estan malmesos, no hi pugui entrar ningú no autoritzat. Per això, molts dels edificis degradats del centre no només estan tancats, sinó que tenen totes les portes i finestres baixes tapiades. Ara bé, hi ha alguns propietaris que no són tan previsors.

La casa del carrer dels Desemparats està tapiada tan sols amb uns taulons de fusta. A sobre, des de la nit de Cap d'Any, algú en va rompre un, de manera que ara qualsevol infant, curiós o passavolant que cerqui un lloc on dormir hi pot entrar. Però si no vigila es pot endur una sorpresa desagradable: l'estructura es troba en molt mal estat, les escales no són fiables i hi ha un forat immens a la part central de l'edifici que el creua tot de dalt a baix. A més, les bigues, mig caigudes, es poden desprendre en qualsevol moment i cada vegada que plou l'estructura es degrada més. I tot plegat no és la primera vegada que passa: mesos abans algú ja n'havia romput la porta i es va reparar, però ja torna a ser oberta i ningú no hi fa res. De fet, la finca és en una zona del centre on hi ha molts més edificis tancats, alguns poc afortunadament, i no seria el primer pic que algú intenta instal·lar-s'hi per viure-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Té solució, fa mes de 12 anys

Molts propietaris no poden rehabilitar els seus pisos vells perquè no tenen on caure morts. Es ben necessari que Carbonero enlloc de comprar terres com Son Bordoi que generen problemes afegist de manca d'infrastructures hauria de comprar aquests pisos que es cauen.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente