muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
16°

Volen suprimir la Ruta martiana i aturar les llicències de bars nous

Tensa assemblea de veïns de la Gerreria, en la qual criden a denunciar els locals que incompleixen la llei

54944
Els veïns volen que Emaya renti a fons el barri cada dimecres, l'endemà de la Ruta martiana. | Ferran Aguiló - M. À. Cañellas.

La tensió entre veïns i bars de la Gerreria continua in crescendo. Prop de 40 veïns del barri es reuniren ahir per cercar vies per tal d'aturar el renou nocturn. Sobre la taula quedaren exigències cap a tots els sectors implicats.
Per una banda, es demanà la supressió de la cèlebre Ruta martiana (un correbars que té lloc cada dimarts), atès que és el dia de la setmana que més crits i sorolls es generen. A més, s'exigí que l'Ajuntament no autoritzi més llicències d'obertura de bars i n'hi hagué que demanaren una moratòria de nous establiments sine die. En aquest cas, els veïns presents a la reunió responsabilitzaren el Consitori, sense cap mena de discussió, com el culpable de la situació a la qual s'ha arribat. De fet, algunes veus cridaren a fer-se notar durant la imminent campanya de les eleccions municipals del 22 de maig. "Serà una oportunitat única perquè ens escoltin", digué una de les veïnes.

Finalment, es referiren als clients que surten de festa pel barri. En general, en sortien malparats, perquè els veïns acusaren els joves de practicar l'"incivisme", de comportar-se com a "rinoceronts" i de pegar crits durant tota la matinada. Ara bé, no cal perdre de vista que el detonant de la situació ha estat l'entrada en vigor de la Llei antitabac, ja que la prohibició ha desplaçat els clients fumadors fins a la porta dels bars. "Ara veim més gent fumant i bevent al carrer que no dins els bars", apuntava una altra veïna de la plaça de la Quartera.

La normativa impedeix que els bars permetin que els clients treguin tassons de vidre al carrer. Així que aquesta fou una de les conclusions de la trobada: denunciar tots els bars que incompleixin la llei, ja sigui per treure vidre, per superar l'aforament de persones o per altres legalismes. Una altra de les conclusions és que no només cal forçar la via de les denúncies, sinó que s'han de tocar les portes d'institucions més enllà de les locals. "Anem a Europa, si aquí no ens fan cas, arribarem a Estrasburg!", proposà un altre assistent.

Així mateix, apostaren per denunciar els nous bars abans que obrin. "És més fàcil evitar que un pub obri, que tancar-ne un que ja funciona", reflexionà el mateix participant. El renou dels camions de la neteja d'Emaya, a més del dels músics de carrer que actuen a les places plenes de terrasses, també fou criticat. Tanmateix, no sembla que els veïns tinguin la solució per mà. Per una banda, no volen parèixer una colla de retrògrads; ara bé, tampoc no volen ser els beneits de la ciutat nocturna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per MJ, fa mes de 12 anys

Què vol dir això de "Ruta martiana"? Què després del dilluns ve el martes? O és del planeta Mart?

(Ja sé que fa estona que ens han duit a escoltar el sermó. I la majoria fent mamballetes amb les orelles. Tot lo que soni a foraster els hi ve bé)

Valoració:0menosmas
Per Pep de sa gerreria, fa mes de 12 anys

BITA, podries ser més original i no fer copiar i aferrar amb el mateix texte a tots els foros oberts amb aquest tema.
Per altra banda, xerrant s´enten tohom, sa solució no és tancar es locals, és trobar un horari que vagi be tant a veïns, com a clients com a propietaris de locals.

Valoració:-1menosmas
Per jojo, fa mes de 12 anys

D'acord amb els comentaris de lluis i xaume. Jo he viscut 30 anys al barri. No hi ha ni punt de comparació amb el que era abans. Delinqüència, prostitució, venda de drogues a dojo... M'estim més cinquanta mil vegades el que hi ha ara que no abans. Sospit que aquest "veïns" que s'han reunit són nouvinguts al barri, han vingut a viure aquí quan ja s'ha rehabilitat. No saben de què parlen!

Valoració:2menosmas
Per catalina, fa mes de 12 anys

Només afegir que ahir hi vaig ser-hi i no hi vaig veure tanta gent pels carrers ni brutícia, de fet, jo que sóc forastera, Palma em sembla una ciutat molt neta, bonica i segura. Cal recordar que a Madrid aixó mateix existeix els 365 dies de l'any i amb un preu mig d'1'5 euros.

Valoració:-2menosmas
Per Domingo, fa mes de 12 anys

Això de sa Gerreria acabarà als jutjats com va passar amb Sa Llonja. Na Calvo i el Bloc li han fet la feina al PP, no només fent els ulls grossos amb la contaminació acústica, sinó contractant a l'intel·lectual "El Casta" pel Pregó de Sant Sebastià. Què em duim de llana pel clotell ! Jo de vosaltres ni em presentaria a les eleccions. Per perdre el temps...

Valoració:1menosmas
Per marlboro, fa mes de 12 anys

Que donguin permis per fumar dins aquests bars i s'haurà acabat es merdé.

Valoració:-4menosmas
Per Beatriu, fa mes de 12 anys

Té raó na Bet, els qui actualment governen l'Ajuntament de Palma (PSOE i Bloc), els qui fan les lleis municipals, són els responsables directes del desgavell a la Gerreria. Per aquests individus i individues (compañeras i compañeros) la ciutat Guay i divertida que pretenen, significa alta contaminació acústica i merda, molta merda pels carrers. Els veinats que patim el via crucis de la contaminació acústica provocada pel mateix Ajuntament, només li demanam sentit comú a la Sra Calvo. Li exigim que ens respecti el dret que tenim al descans diari. Per què ens han de molestar amb la tortura dels renous? La diversió dels guays, a les discoteques insonoritzades o que vagin a fer festa a l'escala de la seva finca. Veritablement és de jutjat de guàrdia.

Valoració:-4menosmas
Per Madò Bet, fa mes de 12 anys

Els veinats de sa Gerreria tenim dret al descans nocturn. Jo visc a la plaça de sa quartera i durant la nit els renous dels grups de gent que surten dels bars a les dues i a les tres de la matinada em desvetllen dia sí i dia també. En manco mig any l'Ajuntament de Palma ha concedit l'obetura de més de vint Bars nocturns, alguns sense llicència, en un espai reduidíssim de la ciutat antiga, on els veinats no poden descansar els vespres. El mateix que va fer el PP a sa Llonja ara ho fa el PSOE i Bloc a Sa Gerreria. A les pròximes eleccions Calvo i companyia us votarà na rita sa pantinadora.

Valoració:-2menosmas
Per xaume, fa mes de 12 anys

Jo he nescut, viscut i he fet feina a n'es carrer des Sindicat fins la meva jubilació, i em faig creus de lo maco, net i segur que està ara el barri de sa Gerreria. Fa uns anys era impensable transitar de nit per allà.
Què volen els veinats d'ara? Què tornin ses putes, els macarres, els camells i tot el "xorizamen" que tot això comporta?
Volen que tanquin els bars? Que peguin una mirada pes carrer de'n Vallori, que està ben a prop, i si és això lo que volen, doncs ells mateixos....

Valoració:7menosmas
Per hazunpisenlapiscina, fa mes de 12 anys

Vaja, ja ha arribat l'Españoleitor de torn...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente