muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Adoració amb befa a Rodríguez i al palau de congressos

Les Voltes tornà a acollir l'Adoració dels tres Reis d'Orient, en què la crítica social i política s'entremescla amb el text de Moyà

54896
L'actualitat política i social es barrejà amb els versos de Llorenç Moyà. | Ferran Aguiló - J. Torres.

La suposada candidatura de José María Rodríguez a la batlia de Palma i la sortida de Barceló del palau de congressos foren algunes de les notes dominants de la representació de l'Adoració dels tres Reis d'Orient, de Llorenç Moyà, que ahir s'interpretà a les Voltes davant un nombrós públic. Les frases improvisades dels actors -també improvisats- formen una autèntica 'adoració' a la crítica social i política. Tampoc no hi faltaren les mostres de rebuig a les retallades socials del Govern ZP, la befa a José Ramón Bauzá pels seus postulats contra la unitat lingüística del català ni la crítica de Son Espases, que, segons el popular Tolo Jaume (rei Melcior), l'hospital és "l'única cosa que han pogut presentar de pressa i corrensos amb goteres i forats", referint-se a l'ExecutiuAntich. Tot i això, els membres del seu partit foren els que més reberen.

Per la seva banda, el rei Baltasar, encarnat pel cap de premsa de Llinàs, Guillem Balboa, no passà per malla el perill d'una retallada del Drecret de mínims del català, una referència a les polèmiques declaracions de José Ramón Bauzá sobre la llengua, que també foren criticades pel secretari, Antoni Gorries, i pel periodista Joan Carles Palos, que interpretà molt xalest el paper de Majordorm.

Ara bé, qui se sentí ben còmode en la interpretació -no sabem si per fer de dolent- fou el director general de Mobilitat, Antoni Verger, que es transformà en un majestuós rei Herodes. "Oh gran rei del PSM", el saludà un dels doctors de la llei en prostrar-se davant ell. Verger va saber intercalar les improvisacions i, com era d'esperar, criticà a tort i a dret el que podria ser el seu rival a la batlia de Palma: José María Rodríguez."Heu trobat per Madrid Rodríguez cercant avals", etzibà als tres Màgics poc abans de recordar que aquells que estan tan amunt tenen por de caure un dia: "Si no, mirau en Jaume Font, que ja quasi ni piula". També l'historiador de l'art Xisco Tomàs s'afegí a l'escomesa: "Palma de Mallorca... de tu un batle del PP sortirà, gran com un moble".

El palau de congressos i la sortida del Grup Barceló també fou un dels temes estrelles. "No hi ha cap nova com un palau de congressos d'on surt en Barceló sense posar-hi un dobler?", demanà Herodes al públic mentre recordava paratges de la nostra política passada: "Ara vull tomar un pont, ara el torn a aixecar. Voleu que tomi la Seu? O escoltar òpera davant la mar? Que fàcil és governar quan no s'han de posar dels teus!", exclamà, mentre el públic aplaudia amb ganes. La parella de dimonis entremaliats també es recordaren de la UTE de Palma, mentre que la secretària general de CCOO, Katiana Vicens (criada del rei Gaspar), repassà una per una les retallades socials del Govern de Zapatero. "A mi m'han abaixat el sou, a mi m'han congelat la pensió, que a 76 vols que ens jubilem? Una altra vaga general li farem!", amollà just en comparéixer dalt de l'escenari. Vicens enfilava amb molta gràcia els rodolins improvisats, com "ets caparrut com en Rodríguez que vol ser batle de Palma, sí com sí". La seva gràcia fou aplaudida pel públic, a més de la del duet del majordorm amb el secretari Toni Gorries.

El text cobra vida

Així mateix, el mestre de cerimònies, l'urugaià Valentín Curbelo, va tenir feina per estona, perquè després de les improvisacions a alguns els costava tornar a agafar el fil del text original. Menció a part tingué el cant de la Sibil·la, interpretat per Pere Janer, que sorprengué amb una tonada clàssica acompayada de música electrònica.
La història, evidentment, acabà amb l'adoració de l'infant Jesús, acompanyat per Genia Tobim i Tomeu Estaràs, en el paper de Maria i Josep. I un seguici de pastors que desitjaren als assistents una llarga època de prosperitat. Sorprenentment, les referències a la crisi econòmica passaren ahir desaparcebudes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per S`escolà, fa mes de 12 anys

Aquesta gent no té crisi i no estan gens preocupats. així va bé.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente