muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Protesta dels metges a Son Espases per les deficiències a Urgències

Els facultatius critiquen que l'espera dels pacients pot arribar a ser de 80 minuts

32920
Els metges estan indignats per les deficiències de les instal·lacions, que perjudiquen els pacients. | Ferran Aguiló - T. Ayuga.

Un grup d'uns 30 metges del nou hospital de Son Espases s'han concentrat aquest matí a les portes del centre per denunciar les deficiències que hi ha a les seves instal·lacions que, en ocasions, suposen al pacient esperes de fins a 80 minuts per rebre la primera valoració a Urgències. "El triatge (procés de valoració clínica preliminar que ordena els pacients abans de la valoració diagnòstica i terapèutica) d'urgències que a Son Dureta portava 10 minuts, ara hi ha ocasions en les quals tarda uns 80-90 minuts", ha denunciat el responsable d'Hospitals del Sindicat Mèdic (Simebal), Miguel Lázaro.

En declaracions a EFE, després de la concentració d'aquest matí -la tercera des que es va produir el trasllat de pacients al nou hospital-, Lázaro ha assegurat que les protestes continuaran "cada dia" fins que l'Administració solucioni almenys les deficiències que els metges els han relatat en un llistat. Aquestes deficiències obliguen els metges a assumir responsabilitats "extracontractuals" i a fer el seu treball amb un nivell d'estrès físic i psíquic que debilita les garanties d'atenció al pacient. Algunes de les deficiències són tan "bàsiques" com el mal funcionament de la megafonia d'urgències, per la qual es crida el pacient per ser avaluat: "no funciona bé i els metges han d'anar a buscar al pacient", afirma Lázaro, qui subratlla que, sobre això, l'Administració al·lega que això es fa per confidencialitat.

"Els metges estan crispats, estressats i cabrejats", assevera Lázaro, que afegeix que cada dia són més els que s'afegeixen a aquestes protestes, a mesura que es van detectant problemes a les instal·lacions del centre. No obstant això, el responsable del Simebal ha reconegut que tota la plantilla té confiança en la tasca i la capacitat del director de l'hospital, Luis Carretero, i en la de tot el seu equip, que comprenen per haver hagut de fer front a un trasllat "precipitat i temerari" de què responsabilitzen "únicament" el conseller de Salut, Vicenç Thomàs. Lázaro ha comentat que es retard dues setmanes el trasllat però que aquestes no van ser suficients, que, com mínim, hauria d'haver esperat-se un mes i mig per avaluar i comprovar totes les instal·lacions i material del nou centre.

Aquestes primeres setmanes en Son Espases són, segons Lázaro, la "crònica d'un fracàs anunciat" d'un trasllat que es va fer sense previsió per evitar "cost polític". Les protestes continuaran igual com ho faran les relatives a l'aparcament de l'hospital, que és de pagament "en contra de la voluntat" dels treballadors del centre i dels usuaris del mateix: "És un repagament sanitari, l'usuari paga imposats i torna a pagar-lo quan visita l'hospital", ha denunciat Lázaro. "El que hauria de fer l'Administració és expropiar i oferir una alternativa pública i gratuïta o que es donin dos anys més a la concessionària i que els diners que genera l'hospital atenent pacients estrangers es destinin al pagament de l'aparcament", ha defensat el responsable del Simebal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per urano, fa mes de 11 anys

Opinión: El psiquiatra Miguel Lázaro me trató con antidepresivos y antipsicóticos y el resultado fue que a los 8 meses desarrollé impotencia sexual, ausencia total de libido y apetito sexual, dolor muscular y en las articulaciones, aumento de peso, afrasia, incapacidad para trabajar, leer y pensar, depresión. Al dejar sus drogas desaparecieron estos efectos adversos menos los sexuales que aún persisten 2,5 años después de no tomar ya nada (internet: disfunción sexual post-isrs o post ssri sexual dysfunction)

Valoració:0menosmas
Per gerret, fa mes de 12 anys

atendre els paciènts es lo primer que han de fer , que volen aquests metges que un grup de familiars dels malalts les prenguin a bastonades , un acte de força per posar-los a retxa

Valoració:1menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 12 anys

Aquest Lázaro és un fatxa impresentable. S'oposava a la reforma de Son Dureta perquè volia una jugueta nova, i ara que la té fa la potadeta perquè no funciona bé. Se'l veu venir d'una hora enfora. Aquest fa campanya per dues eleccions: les sindicals i les autonòmiques.

Valoració:8menosmas
Per Biel, fa mes de 12 anys

Vull suposar que els metges que surten a la fotografia estaven fora de servei.

Valoració:3menosmas
Per Miquel, fa mes de 12 anys

"Els metges estan crispats, estressats i cabrejats", assevera Lázaro, que afegeix que cada dia són més els que s'afegeixen a aquestes protestes, a mesura que es van detectant problemes a les instal·lacions del centre.
A mi això em sembla haver-ho sentit abans... potser en el col·lectiu de controladors? Les eleccions són el mes de maig... quina casualitat!

Valoració:6menosmas
Per justisiero, fa mes de 12 anys

als professionals que es manifesten, podeu afirmar que les condicions de son espases son pitjors que les condicions de son dureta?i si es aixi, com es que no vos manifestaveu?

Valoració:14menosmas
Per sangonera, fa mes de 12 anys

No sé exactament l'abast de les deficiències, però tampoc no sé si hi ha motiu per organitzar aquests numerets, que semblen dirigits al consum intern (vegi's eleccions sindicals) i a desgastar la conselleria corresponent.

Valoració:-1menosmas
Per fogater, fa mes de 12 anys

No vos cregueu en Lázaro, ja sabem de quin peu es calça el sindicat mèdic que ell representa. A més, aquest mes hi ha eleccions sindicals. Contrastau opinions, sobretot vosaltres, els periodistes, que pareix que molts ja heu oblidat com es fa aquesta feina...

Valoració:18menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 12 anys

Una història de deficiències semblant a sa de s'aeroport

Valoració:20menosmas
Per Puput, fa mes de 12 anys

Aquest hospital ha costat uns 1200M€, entre PP i PSOE ens duran a la ruïna.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente