algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Calvo atia el fantasma de la corrupció al discurs del 31-D

La batlessa de Palma tornaria a prendre “una vegada i una altra” la decisió de rompre el Pacte. Julio Martínez li respon que governa gràcies a vots comprats

32900
La batlessa va tancar les festa amb un discurs. | Pere Bota.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, va fer ressorgir els escàndols de corrupció política divendres, en el discurs de la festa de l'Estendard. Va justificar el trencament del Pacte amb l'expulsió d'UM en un parlament de balanç del 2010 en què no va oblidar la crisi, Corea, la botellada, els eixos cívics ni els casals de barri. Això sí, ni tan sols no va anomenar el palau de congressos, el recinte firal ni Son Banya.

Ara que s'acosten les eleccions, els casos de corrupció no omplen tantes portades com fa just un any, però la batlessa els va recordar en el discurs. També ho va fer amb una de les decisions que l'han marcada més políticament aquest any: "La decisió de rompre el pacte vigent fins aleshores, més enllà de les conseqüències que se'n derivaven, va ser complicada. L'enrenou i la crispació foren intensos. Però la tornaria a prendre una vegada i una altra, tantes com fos necessari més enllà del soroll i les amenaces. La tornaria a prendre perquè el que ens hi jugàvem com a consistori no era l'estabilitat d'un govern, sinó la decència de la vida pública".

De fet, Calvo no va estalviar canonades als partits de l'oposició, UM i PP. Va dir que el 2010 havia estat carregat de "notícies lletges i desencisadores", i que moltes eren "vinculades a les males pràctiques de responsables polítics que es permeteren fer-se seu el que és de tots". Això no obstant, els va estendre la mà, amb reserves: "Vull trobar conhort en els esforços de regeneració de les formacions polítiques directament afectades. Els fets m'han tornat a confirmar, però, una vella convicció: a la vida política ni tot s'hi val ni tots som iguals".

Indignació al PP

El discurs de la batlessa va indignar els representants del Partit Popular que havien anat a escoltar-lo. L'exbatlessa Catalina Cirer es va alçar de la llotja d'autoritats a mitjan parlament i en va partir; i, en acabar, el portaveu del PP a Cort va respondre a la batlessa amb declaracions als mitjans. Va dir que el discurs l'havia "sorprès" i que "a Palma qui s'està beneficiant actualment de la corrupció és la senyora Calvo: si no s'haguessin comprat vots, no seria batlessa". Va afegir que per això "hi ha discursos que val més no treure" i va recordar a Calvo que "es va comprometre a dur un codi ètic al ple municipal i encara l'estam esperant".
A l'acte, no hi assistiren els regidors d'UM.

El discurs de la batlessa va tancar una festa en què, de nou, Cort no va lliurar medalles d'or ni nomenà cap fill il·lustre. L'any passat sí que es va fer, però els dos anteriors tampoc no se'n van donar. De tota manera, centenars de persones anaren a la plaça de Cort per veure com s'alçava l'Estendard reial, la desfilada fins a la Seu i escoltar la Colcada, el poema fet per Pere d'Alcàntara Penya el 1861.

Com és habitual, un dels moments més solemnes va ser la interpretació de La Balanguera. Els Cossiers, els cavallets de l'Escola de Música, els Cavallers de Sant Jordi, els massers, els regidors de Cort i els Ministrils del Consell tornaren a ser els protagonistes de l'esdeveniment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per rafa, fa mes de 12 anys

sangonera, los paisos catalanes existen unicamente en vuestra imaginación.

Valoració:-1menosmas
Per jenny, fa mes de 12 anys

si seguim així guanyam,!

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 12 anys

Quan se'n torni a Madrid no l'enyoraré gens ni mica, la batlessa.

Valoració:7menosmas
Per fantasmet, fa mes de 12 anys

Per atiar el fantasma de la corrupció es imprescindeible ser això

Valoració:4menosmas
Per sangonera, fa mes de 12 anys

Coco, jo no t'havia insultat, però bé, si aquesta és la manera de refutar l'existència o no dels Països Catalans és el teu problema. Els PPCC existeixen, una altra cosa és que siguin reivindicats per la majoria del poble i que siguin reconeguts per la comunitat internacional. Potser sigui un somni, però qui s'hagués imaginat fa 30 anys la desaparició del sistema soviètic i el fraccionament de la URSS? Qui s'hagués imaginat fa 200 anys que de l'immens imperi espanyol no en quedaria gairebé res?

Valoració:12menosmas
Per MCE, fa mes de 12 anys

I doncs, tamborer de la sala, ens sabries dir quan i de quina manera entra la bandera espanyola a la cinta del batle? Perquè segurament és bastant després del 1229 de l'Estendard. Això era la pregunta, dois a banda.

Mallorca, Catalunya, Europa.

Valoració:11menosmas
Per coco, fa mes de 12 anys

bien,es una opinnion.

Valoració:-18menosmas
Per Pere Joan, fa mes de 12 anys

A Coco. Per a ser pràctics, estaras amb mi que Mallorca, o inclús les Illes Balears, estarien més ben posicionades, econòmica i socialment, dins una confederació amb els catalans. Simplement per afinitat cultural i pur interés econòmic, que no és poc.
Si a Espanya li lleves a nosaltres, Catalunya, País Basc i Navarra, quasi te diria que Europa sí acabaria en els Pirineus. Me sap greu per tú, i no soc ni d'ERC ni de PSM, ni de cap partit d'esquerra (és més, no sol anar votar mai). Espanya se sosté per aquests països que t'he dit, per la qual cosa, sense ells no és rés.
T'ho reitero, per pur interés econòmic i afinitat cultural, seria més còmode i més interessant confederar-se políticament amb Catalunya, però per a nosaltres, des de fa molts i molts anys, Espanya és un mal negoci.

Valoració:8menosmas
Per Rem, fa mes de 12 anys

Decència de la vida pública? Les mateixes 5 paraules que Matas va pronunciar fa 5 anys!
Ai, Calvo, si algú pogués documentar les teves connexions amb el grup Barceló, com quedaries?

Valoració:6menosmas
Per tamborer de la sala, fa mes de 12 anys

insuperablement doiut. Això no és cap senyera ni ho ha estat mai.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente