nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Concentració d'estudiants a la UIB contra la presència policial

"No volem ni pistoles, ni pistolers a la UIB", han recalcat

43042
Els estudiants de l'edifici Guillem Cifre del campus s'han oposat a la presència de la Policia. | Ferran Aguiló - J. Morey.

Els estudiants de la Facultat d'Educació de la UIB s'han concentrat a les 13.00 hores a l'entrada de l'edifici Guillem Cifre, on un grup d'alumnes de teatre de Magisteri han llegit poemes per protestar per la presència d'agents de la Policia Local dins del campus per "aturar tots els vehicles que passen pel seu costat, a fi de demanar la documentació als universitaris provocant retards a l'entrada de classe". En un comunicat, els estudiants de la Facultat d'Educació ha censurat que la UIB és l'"única Universitat d'Espanya que permet l'entrada de policia al campus" i, per això, es pregunten si és aquest el model de societat "controlada que volem i si són aquests tipus de mètodes repressors i sancionadors els que ens ensenyen dia a dia els professors dels estudis de Pedagogia, Psicologia, Educació Social i Psicopedagogia".

"Els estudiants de la Facultat d'Educació no volem ni pistoles, ni pistolers a la UIB", han recalcat, mentre han criticat que ahir se situassin tres vehicles de la Policia Local davant l'Edifici Guillem Cifre de Colonya, amb l'objectiu de realitzar un "control ordinari". Davant la situació, els alumnes es pregunten si és "realment necessària" la presència de policies a la Universitat, mentre es pregunten que si és així, "per què no s'informa correctament els estudiants del perquè de la seva presència". "Per què la policia ha de criminalitzar als estudiants i ha de sembrar tensions, dubtes i nerviosisme en un col·lectiu que tan sols ve a la UIB per estudiar i formar-se com a persones?", es pregunten els alumnes, mentre qüestionen si "fa falta que els estudiants universitaris compartim nostre dia a dia amb pistoles i armes de foc per fer-nos entendre qui mana".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Prou d'embossos a la crtra de Valldemossa, fa mes de 13 anys

Seguint el comentari d'en Biel, per què no vos deixau de manifestacions i, en lloc d'anar en cotxo a la universitat, col·lapsant la carretera de Valldemossa, vos decidiu anar-hi en transport públic?

Valoració:16menosmas
Per Jalisco no te rajes, fa mes de 13 anys

I que passa si hi va la policia?? o es que els universitaris tenen dret de pernada?? Venga ja, cony de fer-se les víctimes, a estudiar que el fantasma de l'atur vos espera.

Valoració:-3menosmas
Per gerret, fa mes de 13 anys

maulets, miau miau miau, quina pudorada, això fa mal a Mallorca, rentau-vos una mica i creixeu un poc. Per ventura en ser grans veureu el paperot que feieu de petits.

Valoració:-2menosmas
Per jo, fa mes de 13 anys

eSpesssse, ignorant

Valoració:1menosmas
Per jo, fa mes de 13 anys

eSpesssse, ignorant

Valoració:-1menosmas
Per historiadora, fa mes de 13 anys

Catalina, això és que no t'hi fixes gaire... Havia un parell de patrulles i un bon control policial desplegat. I mira que jo som del Ramon Llull.

Valoració:8menosmas
Per Catalina, fa mes de 13 anys

Jo estic en es guillem cifre i no he vist es policies cap dia aquesta setmana...

Valoració:0menosmas
Per estudiant, fa mes de 13 anys

La qüestió és una altra; la policia entra al campus a posar multes perquè la gent és incívica i aparca als llocs reservats per minusvàlids, sobre passos de vianant o sobre la voravia amb línia groga i tot per no caminar quatre passes i no poder deixar el cotxe just davant la porta.
Espero que aquests que es manifesten aparquin bé el seu cotxe, perquè sinó tenen bastant de crim.
Si la gent complís les normes viàries la policia no tindria motius per entrar en el campus, així que ja ho sabeu, aparcau bé ! ( ho diu una persona que més d'una vegada ha aparcat lluny i tampoc se li cauen els anells)

Valoració:10menosmas
Per Biel, fa mes de 13 anys

Per què no teniu collons de manifestar-vos contrra el merder que es va formar ahir en tancar la carretera de Valldemossa pel pute Son Espases?

Valoració:2menosmas
Per aurora, fa mes de 13 anys

Primer de tot. És ver que és un poc estrany que hi hagi policia per sa UIB, jo no vaig massa per el Cifre, i per la zona de la meva facultat no n'he vist cap. Per tant, més estrany me sembla que només estiguin a l'entorn de la facultat de psicologia i educació.
Segon punt. El Cifre és un escenari on te pots trobar de tot... des de falangistes fins a anarquistes, passant per peperos que agafen el mundo (el regalen) i que són la majoria. Sigui com sigui la casta més popular són els fills-de-papà que no saben què han de fer amb la seva vida... i fan magisteri, després de passar per Dret i econòmiques. (Visca sa feina d'educador... després els al·lots surten com surten).
Tercer punt. Me sembla molt bé que se promoguin els drets, i se facin reivindicacions cíviques, és fantàstic. Però si a Mallorca ens coneixem tots, a sa UIB no importa ni dir-ho. I és evident que hi ha una sèrie de persones que (tenint tot el seu dret i de forma completament respectable) estan a tots aquests enrenous. Basta mirar el vídeo...

I que consti, que jo trob que sa policia no hi té cap feina dins s'universitat, i en cap moment he dit que estigui en contra d'aquesta manifestació, més bé tot lo contrari. Només volia dir, que és cridaner el fet de que sempre veus una sèrie de cares, que s'arriben a fer familiars en aquests "lios".

De totes formes: bona feina! Me sum. Som estudiants, no delinqüents!

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente