algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Emaya endurirà les protestes contra Cort

Els sindicats amenacen amb vagues perquè s'ha incomplert el pacte de transparència i el conveni col·lectiu dels empleats

43876
Imatge d'arxiu de la darrera protesta dels sindicats d'Emaya davant Cort. | T. AYUGA

L'ambient d'Emaya torna a bullir. Aquest cop els representants sindicals aprofitaran al màxim i ja amenacen amb convocatòries. Les protestes que engegaren els treballadors aquest estiu per exigir al Consistori transparència davant el pla d'austeritat no han servit de res. El president del comitè d'empresa, Carlos Carvajal, denunciava ahir que Cort no ha complert cap dels compromisos adquirits durant les reunions que mantingueren les dues parts per reconciliar posicions."Ens han torejat. Continuen sense informar-nos de les comissions d'austeritat, sense passar-nos informació de l'organigrama de l'empresa i no és vera que ens hagin apujat el sou. L'empresa ha incomplert el conveni col·lectiu", recriminava Carvajal. Els sindicats reclamen que Cort els informi sobre l'auditoria de gestió que està duen a terme el Consistori des de fa devers dos mesos. El representant del comitè d'empresa indicava que la situació que viuen els treballadors d'Emaya és ja insostenible.

"Els treballadors estan molt crispats". Per això, l'assemblea de treballadors de dimecres que ve decidirà quan comencen les concentracions de protesta i les mobilitzacions i si finalment es tira endavant o no la vaga. Per altra banda, el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, va defensar que en aquests moments l'informe definitiu de l'auditoria externa encara no està acabat i que des que Emaya està adscrita a l'àrea d'Hisenda, l'empresa municipal "s'ha despolititzat" perquè no hi ha hagut cap mena de pressió política, cap nova contractació i s'ha fet un pla d'estalvis per reduir el dèficit de l'empresa. "El nostre objectiu és el mateix que el dels treballadors: gestionar Emaya com una empresa pública i viable", remarcà Alcover.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 13 anys
Primer: com es pot aconsguir treballar a EMAYA si no és per "enxufe"? No ho sé. Expliqueu-m´ho.
Segon: Quantes pagues extra tenen? QUATRE
Tercer: Com són els sous? ALTÍSSIMS. Entre hores extra i torns guanyen una dobberada, i feina lo que se diu feina, no en fan massa. Basta fixar-s´hi un poc quan hi ha alguna obra en marxa (4 que miren i 1 que fa feina)
Quart: quant d´alts càrrec hi ha? MASSA. Tots enxufats.

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente