nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La Funerària preveu duplicar fins als 120.000€ les pèrdues per morosos

L'empresa decidirà dijous si acomiada els empleats que cobraven comissions per fer tasques de manteniment al marge de l'EFM

44332
La crisi ha fet davallar els ingressos de la Funerària de Palma en la compra d'unitat d'enterrament. | G. ALOMAR

L'Empresa Funerària Municipal preveu duplicar les pèrdues per morositat amb vista al 2011 i, per això, ha incrementat aquesta partida del pressupost, que ha passat dels 80.000 als 120.000 euros. La crisi econòmica és la principal raó per la qual augmenta el nombre de gent que deixa de pagar els serveis que demana a l'empresa municipal. El gerent de l'EFM, Joan Martí, assegurà ahir que gairebé s'ha duplicat la xifra. Tant és així que, si el 2010 la Funerària va tenir pèrdues d'uns 100.000 euros en aquest concepte, amb vista a l'any que ve es preveu un cost bastant més superior, que pot rondar a l'entorn dels 150.000 euros. El pressupost de la Funerària, que serà debatut dijous en el consell d'administració de l'empresa, també inclou un pressupost menor en la venda d'unitats d'enterrament. Per aquest motiu, aquesta partida pressupostada ha passat dels 842.000 euros el 2010 als gairebé 559.000 euros del 2011. Aquesta davallada de les vendes afecta, segons Martí, la partida que té a veure amb les prestacions de serveis i amb els aprovisionaments.

D'altra banda, el consell d'administració de l'empresa funerària acordarà també quina mesura adopta amb els quatre treballadors que es varen dedicar a cobrar comissions irregulars a particulars per fer tasques de manteniment. La presidenta de l'EFM, Begoña Sánchez, va indicar ahir que entre les possibles sancions en els casos considerats "molt greus", com aquests, existeixen tres alternatives: la impossibilitat d'ascendir en l'àmbit professional durant 6 anys, la suspensió de feina i sou entre un i tres mesos, i l'acomiadament. Segons Sánchez, el consell d'administració tindrà lloc, un cop que l'EFM hagi enviat fa un mes als treballadors afectats una carta en la qual se'ls informa que s'ha tingut coneixement d'aquests comissions, després d'haver contractat una empresa perquè investigàs aquest cas. Cal recordar que l'exercici de 2011 és el darrer que estava inclòs en el Pla de sanejament aprovat el 2008. El 2009 la Funerària tingué un superàvit d'uns 325.000 euros. Tot i aquests resultats l'empresa encara arrossega un endeutament d'uns 14 milions d'euros de l'època del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Solució:embargaments, fa mes de 13 anys
I per quina raó s'ha de consentir la morositat ?
Als que no paguen els pisos els banc i caixes els expropien.
O els de Cort són més beneits que els altres ?
És evident que si.
Posat així, per què n'hi ha que pagam i altres es permeten no pagar ?
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente