algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Detingut a Palma un membre d'una xarxa internacional d'estafes immobiliàries

Les víctimes de l'estafa rebien en bitllets falsos el capital sol·licitat a canvi d'una 'subscripció' del 10 %

La Policia Nacional ha detingut a l'aeroport de Palma un ciutadà portuguès de 23 anys, que actuava com a intermediari a Espanya d'un grup internacional, per estafar 15.000 euros a promotors immobiliaris a qui la xarxa oferia finançament per construir habitatges. El detingut, amb residència a les Balears, tenia una "cartera de clients" propera a les 40 persones en diverses comunitats autònomes, informa la Direcció General de la Policia. Aquest grup especialitzat en l'engany del "Rip-Deal", modalitat en la qual els estafadors es presenten com un grup financer estranger interessat en invertir o prestar capital, oferia a través d'anuncis en Internet deixam de fins 1.000.000 d'euros per a la construcció dels habitatges.

Els empresaris interessats només havien de subscriure una "inexistent" assegurança d'impagament per un valor proper al 10 per cent de la quantitat prestada, després de la qual cosa rebien en efectiu i en bitllets falsos els diners sol·licitats. Responsables d'una empresa mercantil espanyola van arribar a viatjar a Milà, on, en un ambient de luxe, els estafadors els van lliurar una borsa amb bitllets falsos a canvi de 15.000 euros en efectiu. Les investigacions van començar a Jaén, quan dos empresaris d'aquesta província, que requerien finançament per acabar unes obres, van conèixer a través d'Internet l'existència d'una "gestoria" que podria facilitar-los l'efectiu que necessitaven.

Després de contactar amb la presumpta financera, a través d'un representant a Espanya, els seus integrants van exigir la tramesa del projecte i complir una altra sèrie de requisits per estudiar la seva viabilitat. Una vegada remesa la documentació, els empresaris van ser citats per a una entrevista a Milà, i en arribar a l'aeroport un conductor que els esperava els va traslladar a bord d'un vehicle d'alta gamma fins un restaurant de luxe. Allà van conèixer l'"administrador" de la societat, que els va assegurar el finançament, sempre que s'avançàs una "assegurança" que cobrís possibles impagaments.

Després d'aquesta exigència es van citar per a una altra entrevista, en la que els supòsits gestors van lliurar una borsa amb 250.000 euros falsos als empresaris a canvi de 15.000 euros en efectiu. Quan els empresaris van començar a sospitar, els estafadors van fugir amb els diners de curs legal. Els investigadors van localitzar la persona que feia de mitjancer a Espanya del grup d'estafadors i van ubicar la seva residència a les Balears, després del que van desplegar un operatiu policial que va permetre la seva detenció a l'aeroport de Palma. Les investigacions han estat desenvolupades per agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Jaén amb la col·laboració d'agents del lloc fronterer de Son Sant Joan de les Illes Balears i de la comissaria de Tenerife.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.