algo de nubes
  • Màx: 11.78°
  • Mín: 7.77°
11°

El GOB denuncia creixement urbanístic “emmascarat” al PRI de la Platja de Palma

Els ecologistes i Entesa s'oposen al centre comercial de les Fontanelles i reclamen més protecció del territori

45122
Els ecologistes també apunten punts bons del projecte, com el necessari esponjament. | T. AYUGA

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) criticà ahir el Pla de Reconversió Integral (PRI) de la Platja de Palma, perquè implica un nou creixement urbanístic "emmascarat" en contra del tèoric objectiu del projecte. El GOB va fer aquest atac al Consorci de la Platja de Palma ahir en la presentació de les al·legacions que ha fet al PRI i que denuncien la classificació com a sòl urbà "d'amplis sectors de sòl urbanitzable i rústic"; en concret, de 27,64 hectàrees, entre les quals s'inclou l'ampliació de Bellavista i el centre comercial de les Fontanelles.

El GOB avisa que les actuacions previstes als verals de la zona humida de les Fontanelles les poden fer perillar. Els ecologistes també critiquen que "la retòrica de decreixement urbanístic" del pla "xoca de manera aberrant amb les propostes d'ampliació de l'oferta d'allotjament turístic" i cita, com a exemple, les anomenades 'catedrals', grans edificis monumentals -inclosos hotels i museus- que s'han de fer a les antigues pedreres.

Els governs progressistes "han derivat vers l'aplicació de velles receptes de creixement urbanístic, emmascarades de retòrica enganyosa", segons el GOB, que, a més, es declara contrari a invertir doblers públics "per afavorir els guanys de negocis privats d'empreses que paguen cada vegada menys imposts.
Entesa per Mallorca, que presentà ahir les seves al·legacions, coincideix amb el GOB en l'oposició al centre comercial de les Fontanelles.

El PSM ja s'hi havia pronunciat en el mateix sentit. Així mateix, Entesa vol recuperar i millorar el pla de Sant Jordi i és contrària a les "expropiacions indiscriminades". Per la seva banda, Afedeco creu que el previst centre de consolidació de mercaderies, que hauria de centralitzar tota la distribució per als comerços de la Platja de Palma, durà molts problemes logístics i s'hi oposa totalment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Herbes molles, fa mes de 13 anys
Ja està bé dir alguna cosa contra els depredadors que es diuen progressistes i que són només part en realitat de la dreta cavernícola i ja és hora de parlar alt i clar contra un Bloc que és de formigó, però manquen mobilitzacions al carrer per tal de fotre fora de les institucions aquesta falsa progressia.
Valoració:-4menosmas
Per jo, fa mes de 13 anys
GOB? Em pensava que ja no existia... Ah, si, perdonau, em referia al GOB d´abans, aquell de l´època de Cabrera i Sa Dragonera, aquell pel qui valia la pena donar-ho tot... Aquest GOB d´ara, poca cosa, paraules i res més.
Valoració:-9menosmas
Per GOBSA, fa mes de 13 anys
La cinquena columna del PP ataca!!!
Van vestits de verd, però tenen l'ànima blava.
Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente