cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

La vaga a França provoca la cancel·lació de tres vols a l'Aeroport de Palma

Un total de 32 vols han estat cancel·lats entre Espanya i França. Els problemes també afecten el transport per ferrocarril

45370
El tancament de l'espai aeri francès repercuteix a tot Europa. | Reuters - Arxiu.

La vaga a França, convocada pels sindicats d'aquest país contra la reforma de les pensions ha provocat, fins a les 13.00 hores, la cancel·lació de tres vols a l'Aeroport de Palma, concretament, dos d'arribada i un altre de sortida, segons han informat fonts d'AENA, que han assenyalat que per a aquest dimarts, està programat un vol més de connexió entre Son Sant Joan i França. Per la seva banda, els aeròdroms d'Eivissa i Menorca no tenen programats cap vol amb aeroports francesos.

El sindicat CGT a Air France ha demanat als treballadors de l'aerolínia que s'afegeixin a l'atur de 24 hores convocat per a aquest dimarts als diferents aeroports francesos contra la reforma de pensions de l'Executiu de Nicolas Sarkozy. En un comunicat, la CGT precisa que cridarà a tots els empleats que treballen als aeroports per adoptar una actitud comuna, sigui cual sigui la seva ocupació. El sindicat CGT, que representa al 19% de la plantilla, considera la reforma "injusta i ineficient" i ha cridat els treballadors d'Air France a participar en la manifestació que tindrà lloc aquest dimecres. En l'última convocatòria, es van anul·lar el 25% dels vols als aeroports principals aeroports de París, Orly i Roissy.

A nivell estatal

Un total de 32 vols han estat cancel·lats entre Espanya i França fins a les 10.00 hores d'aquest matí, el 15,6% del total dels 204 programats per a aquesta jornada entre els aeroports de la xarxa d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) i els aeròdroms francesos com a conseqüència de la vaga general al país gal. Fonts d'AENA han explicat a Europa Press que fins a aquella hora es van anul·lar 15 vols d'arribada i 17 de sortida entre els aeroports espanyols i francesos.

Així mateix, també s'han cancel·lat 84 vols -42 vols d'arribada i 42 de sortida- amb destinació a altres aeroports europeus a causa de l'atur de 24 hores a França, el 3,8% del total dels 2.207 enllaços previstos entre Espanya i Europa, entre els quals s'inclouen les 204 connexions programades amb el país gal.

Els problemes en el transport aeri podrien sumar-se als del transport per ferrocarril, amb nombrosos retards i l'anul·lació de la meitat dels trens que tenien previst circular avui, i al bloqueig que sofreixen algunes carreteres davant de les protestes dels camioners, mentre continuen els problemes a les principals refineries del país per evitar el subministrament de combustible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vudyalien, fa mes de 13 anys
Això son vagues de veritat i no la festeta que feren per aquí dos mesos despres de la aprovació d'una llei (per no fer gaire mal al sistema) i de 24 horetes.
Valoració:3menosmas
Per Hipocresia patronal, fa mes de 13 anys
Quin desastre ! Crec que els de la patronal hotelera que tant blasmen contra els sindicats quan passen aquestes coses aquí haurien de mirar d'aturar els desastres que provoca Sarkozy
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente