nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'Ajuntament congelarà els impostos el 2011

Cort ho fa per segon any seguit. No hauria pogut comptar amb UM ni el PP per augmentar-los

45738
Andreu Alcover i la batlessa de Palma, Aina Calvo, en una imatge d'arxiu. | Joan Riera - J. Morey.

Cort congelarà l'any 2011 els impostos, les taxes municipals i els preus públics. Tot quedarà com enguany, o sigui, com l'any passat, perquè per al 2010 els impostos i les taxes ja no s'augmentaren.

Amb tot plegat, l'Ajuntament calcula que deixarà de cobrar 26,4 milions d'euros als ciutadans. N'hi ha 24 que corresponen a l'IBI i 2,4, a les altres taxes. Sense aquests doblers -i tenint en compte que els consistoris no es podran endeutar l'any que ve- el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, declarà ahir que haurien de retallar les partides entre un 5 i un 6%.

Així doncs, si enguany els comptes municipals eren de 586 milions d'euros, el 2011 seran d'entre 551 i 557 milions, si fa no fa. Convé tenir en compte que els de 2007 eren de 649 milions d'euros.

L'únic impost que pot créixer -un 1 o un 2% segons les previsions- és el de béns immobles, l'IBI, i això sols passaria si el Govern de l'Estat ho decretàs als pressupostos, tal com ja va fer l'any passat. Alcover explicà que els municipis poden triar si fan o aturen la revisió cadastral, per aplicar la qual hi ha deu anys de termini. Com que Palma l'ha aturada, doncs, Cort no es veu obligat a augmentar l'IBI. Sobre això mateix, l'edil socialista criticà el PP, perquè els ha acusats sovint d'augmentar els impostos, mentre que en ajuntaments on governa, com ara Calvià, Marratxí i Llucmajor, han fet la revisió cadastral augmentant l'IBI, tot i que no calia.

Tant és així que en poblacions com Marratxí, segons l'Ajuntament de Palma, l'IBI s'ha més que duplicat respecte de l'any 2007, com es pot veure al gràfic.

De tota manera, cal tenir en compte que l'equip de govern, en minoria, hauria necessitat el suport d'UM o del PP per augmentar la pressió fiscal. I els dos partits de l'oposició s'haurien negat a acceptar-ho.

De fet, el portaveu del PP, Julio Martínez, afirmà que el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, els havia proposat la setmana passada augmentar algunes taxes municipals però que el PP s'hi havia negat perquè, amb la crisi econòmica, no creien que fos un bon moment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 13 anys
La batlessa fa cara com a de congestionada...
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente