algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Cort iniciarà el parc de les Vies amb 3 anys de retard

Les obres del primer tram començaran per maig i l'àmbit d'actuació comprèn el carrer de Tomás Luis de Victoria fins a via de cintura. La inversió, provinent del nou pla E, és de 5,6 milions

Tres anys després d'haver-ne adquirit el compromís electoral, l'equip de govern a Cort ja pot dir que començarà el mes de maig el primer tram del corredor verd de les Vies. El projecte ja està licitat i el finançament, de 5,6 milions d'euros i provinent del nou pla E, també està aprovat.

La batlessa, Aina Calvo, i el regidor d'Infraestructures, Francisco Donate, donaren a conèixer ahir la fase inicial del projecte, que estarà acabat a final d'enguany mateix. Així doncs, l'àmbit d'actuació d'aquest primer bloc de les obres abasta des del carrer de l'Argelaga -a la part final del de Jacint Verdaguer- fins al torrent de na Bàrbara. Però el tram que se n'executarà ara, segons explicà Donate, comença al creuer entre els carrers de Jacint Verdaguer i Tomás Luis de Victoria i travessa per davall la via de cintura fins al solar públic municipal, sense arribar al torrent, i inclourà una passarel·la per a vianants que, salvant les vies del tren, comunicarà amb el barri de Son Fortesa Nord. Més endavant, la segona fase comprendrà l'extensió del corredor des del torrent de na Bàrbara fins a la rotonda de Son Fuster i, posteriorment, fins a la Indioteria.

Una futura tercera fase seria la millora de la trama més urbana del corredor, de la rotonda de Son Fortesa cap al pont del tren. El regidor en detallà que la superfície sobre la qual s'actuarà és de 31.163 metres quadrats on es plantaran més de 200 arbres. Atenent a les peticions de les entitats ciutadanes, la intervenció inicial es concreta en l'adequació de la trama urbana que en aquests moments es troba en condicions pitjors.

Així, la via de Tomás Luis de Victoria, que actualment és de 4 carrils, en tindrà únicament un per a cada sentit. El carrer que es crearà en un solar municipal permetrà enllaçar Son Fortesa, els Hostalets i el Rafal amb Son Oliva i el carrer de l'Arxiduc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.