algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El PP vol retallar 190.000 € del català per afavorir col·legis privats

Proposarà en el ple de Palma que es destinin aquests doblers a ampliar l'ajuda pels llibres a les famílies que duen els nins a aquests centres a costa de perjudicar el servei de dinamitzadors

50808
Les escoles privades de l'Opus situades al Parc Bit de Palma. | PERE BOTA - MALLORCA

El PP de Cort vol retallar el pressupost de Política Lingüística de l'Ajuntament per beneficiar, en la compra de llibres de text, les famílies que duen els fills als col·legis privats de Palma. Per això, proposarà en el proper ple de Cort disminuir en 190.000€ el pressupost que l'Ajuntament ha previst per a la contractació de dinamitzadors lingüístics i demanarà, a costa de sacrificar aquesta partida -destinada a potenciar l'ús del català- que s'ampliïn les ajudes dels llibres en aquestes escoles. El PP argumenta aquesta proposta dient que cap família no ha de quedar "discriminada" d'aquestes ajudes. Per tant, segons ells, l'Administració ha d'aportar fons públics a uns pares que lliurement, han escollit dur els seus nins a unes institucions privades.

El cas és que a Palma només hi ha tres col·legis privats, segons la Conselleria d'Educació: el col·legi Lluís Vives, Sant Gaietà i les escoles de l'Opus situades al Parc Bit. El grup de l'oposició ha demostrat molt interès per tirar endavant aquesta mesura. En el ple anterior ja va aconseguir aprovar aquesta iniciativa amb el suport d'UM. El cas és que aquesta primera proposta va quedar aturada perquè l'equip de govern ja ha respost a l'oposició que Cort no té doblers per materialitzar l'ampliació de les ajudes.

Davant d'això, el PP tornarà a insistir a final d'abril amb aquesta contraproposta que preveu una modificació de crèdit entre partides del pressupost municipal en detriment de la política lingüística de Cort. Per aprovar-la, el PP haurà de menester el suport d'UM, com ja el va obtenir en la primera ocasió. Els uemites encara no han avançat quina actitud adoptaran, però sigui quin sigui es poden veure entre les cordes. UM haurà de prioritzar entre refermar la seva condició de partit "nacionalista" o no contradir-se en el sentit del seu anterior vot. El servei de dinamització lingüística, a través de l'OCB, funciona des de final de 2008. La tasca dels set dinamitzadors ha estat fins ara treballar entre la població escolar dels instituts i amb entitats de nouvinguts. L'objectiu era assessorar i publicitar tots els recursos oferts per les administracions per incrementar l'ús social del català i ara el PP s'ho vol carregar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jll, fa mes de 13 anys
Som un pare que porta els seus fills a les escole del Parc Bit. He triat aquest model per als meus fills i no pens que hagi d'estar fora de les ajudes. La meva dona i jo pagam impostos com la resta i, per això no se'ns pot deixar fora de qualsevol ajuda. Som ciutadans de segona segons l'administració?
Valoració:-1menosmas
Per Pere, fa mes de 14 anys
PP = NO AL CATALÀ
Valoració:0menosmas
Per Manacorì emprenyat, fa mes de 14 anys
Macià no se que pense en Rotger o en Font però en Pastor deu esser de la meteixa opinio del seu "mèdico del alma" de Libertad Digital un tal Alarcòn que es una anti-mallorquì declarat i que actua com a "pimera dama" o "primer caballero" de Manacor.Ja m'enteneu.
Valoració:6menosmas
Per Vilafranquer, fa mes de 14 anys
molt ben dit solleric! que putes, aquests cabrons ens roben, es riuen de nosaltres a la p... cara i encara volen llevar els doblers per mantenir el que més nostre és! venga home a cagar tots!

com diuen molt ultimament, barco de reixa enmitj de la mar i que no en quedi ni un!
Valoració:2menosmas
Per maria, fa mes de 14 anys
Solleric. Ho comparteixo.
Valoració:0menosmas
Per vatua, fa mes de 14 anys
no en pensen res d'especial: hi estan d'acord, si no ja haurien fugint del PP.
Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 14 anys
Aquesta gent (Rodríguez, Bauzà, Delgado, Gijoón etc.) tenen un odi visceral a tot el que sona a català i ho demostren cada vegada que poden. M´agradaria sebre que pensen gent del PP com en Pastor, Font o en Rotger.
Valoració:11menosmas
Per Ligeia, fa mes de 14 anys
Ostres, quina idea més bona! Hem d'invertir doblers públics pagats pels ciutadans que feim miracles per a arribar a final de mes perquè pijos com en Matas, en Rodríguez, en Bauzá o en Rodrigo de Santos no hagin de pagar els llibres dels seus fills, no sigui cosa que hagin de prescindir d'un dels Mercedes, de la cuinera, d'un xalet d'estiu o dels serveis dels puticlubs de luxe. Ah no, quin doi, que els puticlubs tanmateix eren pagats amb doblers públics.

Traïdors, corruptes, ignorants. Això és el que són. Però per cada mesura que treguin contra la nostra llengua sortirem al carrer. I si toquen el decrets de mínims de l'ensenyament, hi haurà una vaga massiva dels docents.
Valoració:33menosmas
Per Miquel, fa mes de 14 anys
El que es important es que el PP s'ha llevat sa careta de bons al·lots (cosa que abans almenys guardaven ses compostures per es vot des pobles) i mostra ses cartes clarament, un No rotund a sa nostra llengua, cap impediment per usarla per casa ara a s'hora de fer servirla en públic o potenciarla o ajudarla res de res així que mallorquins i resta de balears si temeu per s'extinció o estimau minimament sa llengua dels nostres avantpassats ja sabeu a qui no heu de anar a votar. Basta veure en BauZà, Delgados i companyia.
Valoració:30menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 14 anys
Ja els a regalaren els terrenys la passada legislatura i ara volen que els de donin els llibres gratuitament.Aquest es el PP:molt catòlics i molt lladres.
Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente