algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

La reforma a Pere Garau, en espera

Les obres del mercat i de la plaça seran el 2011, sempre que Cort tingui la garantia de trobar finançament

115022
Els veïns de Pere Garau anaren a la presentació del projecte. | S.Amengual.

L'inici de les obres per reformar la plaça i el mercat de Pere Garau, incloses en el Pla Especial de Reforma Interior del barri anunciat el 2007, hauran d'esperar encara fins al 2011. Això serà en el cas que hi hagi doblers. La regidora d'Urbanisme a l'Ajuntament de Palma, Iolanda Garví, anunciaà aquesta data com a previsió incerta i sense més concrecions, "sempre que hi hagi garanties de trobar finançament" per poder-les executar. Durant la presentació de Travessar el mercat, creuar les places, que ha estat la proposta guanyadora del concurs d'idees per remodelar aquest espai i el seu entorn, Garví indicà que en el transcurs de 2010 "es redactarà el projecte d'execució i el cronograma de les fases i el pressupost". Després, el Consistori cercarà les eines per aconseguir fons per a aquesta actuació amb vista a iniciar-ne les tasques el 2011.

L'execució començaria amb la construcció de l'aparcament subterrani i amb la garantia que, tot el temps que durin les obres, continuarà l'activitat comercial al recinte sense necessitat de reduir-hi el nombre de parades. El projecte guanyador, que ha estat dirigit per l'arquitecte Francesc Pizà, preveu mantenir l'edifici actual del mercat. Segons ha exposat, la idea és modificar una part de la forma que té i que ara s'alinearà en diagonal amb els carrers adjacents, per aconseguir una nova perspectiva de la plaça central.

L'immoble deixarà de ser, doncs, un obstacle i obrirà una disposició nova per a les places laterals en relació amb els carrers que hi conflueixen. D'aquesta manera, el mercat quedarà travessat per l'eix cívic del carrer de Nuredduna. El mateix arquitecte ha explicat que es conservaran igualment les façanes longitudinals i l'organització actual del recinte amb les circulacions interiors que hi comuniquen les dues vies laterals, a més d'ampliar el pas central en direcció a l'eix cívic. La coberta, així mateix, en cobrirà parcialment l'exterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per gent del barri, fa mes de 13 anys
Soc una veïnada del barri, ja era ben hora que començacin a plantejar-se una remodelació integral del barri, perquè déu ni dó que ho necessitam!! Estic encantada amb aquesta proposta, i els veïnats amb els que he xerrat també que n'estan, de contents! Això sí, m'hauria agradat que ja hagués començat per assegurar-nos de que a la fi es dugui a terme! En tinc moltes ganes de veure el mercat nou, la plaça arreglada i els carrers peatonals que en faran!
Valoració:3menosmas
Per Almogaver, fa mes de 13 anys
Sense entrar en la qualitat, o manca d'ella, del projecte, s'està fent ben evident que la resolució d'aquest concurs no és gens clara. Es comença a sentir una remor de fons de sospites, de possibles impugnacions, d'adjudicacions a dit. I la veritat és que moltíssimes coses s'haurien d'aclarir. Per començar, es presenten gairebé 100 equips, dels quals només UN val la pena, la resta no són vàlids ni per obtindre el segon o el tercer premi? 1a ferum. Per continuar, el concurs guanyador no respecta ni el plec de condicions del concurs ni les respostes que l'organització va donar als concursants. 2a ferum. S'ha resolt el concurs, els polítics s'han fet la foto amb l'equip guanyador, i no es publica cap acta, no es fa pública la puntuació de la resta dels equips, res, els 95 equips restants encara buscàvem informació per veure quan resolien el concurs, i l'ajuntament ja s'estava fent fotos i donant-se publicitat. 3a ferum. En resum, i per sobre de tot, és una absoluta manca de respecte per la feina dels altres 95 equips, que hi han invertit hores, esforç i diners per presentar propostes treballades. Si l'Ajuntament de Palma volia donar el projecte a dit, com sembla que ha fet, que no convoqués concurs d'idees amb 2on i 3er premi. una vergonya. Aquesta pudor s'hauria de netejar.
Valoració:-2menosmas
Per Pere Garau, fa mes de 13 anys
De pas podrien peatonitzar tota la plaça.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente