muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Grosske ha demanat 12 pics la dimissió de Nadal

El regidor d'EU amenaça de nou que els edils del Bloc deixaran el càrrec si Nadal no cessa, UM no el suspèn o Aina Calvo no destitueix Cerdó i Oliver

Des que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears assumí el cas Can Domenge, en què Miquel Nadal és un dels imputats, el regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, ha demanat públicament la dimissió de Miquel Nadal en actes i rodes de premsa com a mínim 12 vegades. També ha amenaçat set pics de deixar l'equip de govern o "prendre decisions" i, pel cap baix, en quatre ocasions ha dit que UM havia romput el Pacte o "les regles del joc". Tot i això, ara per ara, Nadal continua a Cort, Grosske també i el Pacte a l'Ajuntament de Palma fa mesos que penja d'un fil però encara no s'ha arribat a trencar mai.

Ahir tornà a passar. Grosske declarà que els regidors del Bloc dimitirien si en el ple del 22 de febrer no s'havia resolt la situació de Miquel Nadal. Per solucionar la qüestió caldria que Nadal dimitís voluntàriament, fet improbable; que UM li ho exigís sota l'amenaça de suspendre'l de militància; o bé, si res d'això no passàs, que la batlessa, Aina Calvo, destituís els dos edils d'UM amb responsabilitats a Cort:la responsable de Medi Ambient, Cristina Cerdó, i el d'Esports i Joventut, Baldomero Oliver. "No tornarem a passar un ple com el darrer", afirmà Grosske.

La decisió ha estat presa pels tres regidors del Bloc a Palma, Magdalena Palou (Els Verds), Nanda Ramon (PSM) i el mateix Grosske (EU), però avui l'ha de ratificar la comissió de seguiment i coordinació del Bloc. Grosske, que abans-d'ahir ja havia demanat a Calvo que destituís Cerdó i Oliver i donà el pacte per "romput", va fer aquesta nova amenaça després de participar en la junta de govern de Cort. També hi anà el regidor d'UM Baldomero Oliver, però la junta avançà sense problemes. De fet, fou fructífera: s'aprovà un nou projecte d'eix cívic, la proposta guanyadora per remodelar la plaça de Pere Garau i l'expropiació de l'antic hotel Sayonara, entre d'altres. En sortir, Oliver digué que no tenia cap intenció de dimitir i declarà que mai no havia vist el codi ètic de qui tothom parlava. Segons aquest codi, afegit als acords del Pacte, Miquel Nadal hauria d'haver renunciat el 16 de desembre.

Antich demana temps

Malgrat l'amenaça del Bloc, el president balear, Francesc Antich, digué ahir que "ningú no té voluntat de trencar el Pacte" i hi afegí que la qüestió de l'aplicació del codi ètic a Miquel Nadal s'havia de revisar en la comissió de seguiment del Pacte, que es reunirà la setmana que ve. A més, demanà que esperin fins llavors. Antich digué que UM tot just estrenava president i que "hauríem d'esperar que prengui les seves pròpies decisions". També declarà que els nacionalistes ja estaven analitzant la situació de Nadal.

La maceta de Grosske

5 d'octubre
El TSJIB assumeix el cas Can Domenge, Nadal n'és un dels imputats.

7 d'octubre
La direcció d'EU reclama el cap de Nadal a Antich. També l'insten a dimitir de l'Ajuntament de Palma.

9 d'octubre
Grosske reitera la petició de la direcció d'EU. Si no, diu que el consell polític d'EU es reunirà "per prendre la decisió que estimi convenient, o bé deixar el govern".

24 d'octubre
El consell polític d'EU demana la dimissió de Munar i el relleu de tots els càrrecs imputats per corrupció. David Abril diu que, si això no passa, s'ha de tenir en compte la possibilitat d'un govern en minoria a totes les institucions.

13 de novembre
Grosske diu que "no hi ha cap govern de cap comunitat autònoma amb un cas de procediment judicial contra un dels seus socis com el de Miquel Nadal". Diu que no vol que parteixi UM sinó els imputats i apunta que "intentarem que se'n vagin ells, no nosaltres".

25 de novembre
En un ple, UM s'absté i fa que prosperi una esmena del PP que preveu acomiadar dos alts càrrecs d'EU que treballen a Cort. Grosske declara que UM "ha trencat les regles del joc".

30 de novembre
Una protesta contra la corrupció fa enfadar els regidors d'UM, que parteixen enmig d'un ple. Això possibilita que s'aprovin diverses esmenes del PP. Grosske insisteix que, si els imputats no deixen els càrrecs, "s'hauran de prendre decisions" i que la situació és "insostenible".

1 de desembre
Grosske diu a UM que o fa marxa enrere, "o hi haurà una situació de deteriorament del Pacte". Declara que "UM ha trencat l'acció de govern; no volem un pacte amb regles asimètriques". Repeteix que "les persones imputades per corrupció han de deixar els càrrecs".

5 de desembre
Anuncia que EU ha acordat rompre amb UM a Cort fins que Nadal dimiteixi com a regidor. Només una part del partit hi està d'acord i ho diu sense tenir en compte la resta del Bloc.

8 de desembre
Grosske matisa que no es trenquen les relacions de govern amb UM, sinó les relacions polítiques. "No deixarem de ser lleials al govern, però no tindrem relacions polítiques normalitzades amb UM mentre en formi part el senyor Nadal", diu.

15 de desembre
Condiciona l'aprovació dels pressuposts municipals al fet que UM presenti una al·legació per desfer l'esmena que deixa sense feina els dos alts càrrecs d'EU. "Apostam per aprovar el pressupost sense l'esmena del PP", declara.

16 de desembre
El jutge que instrueix l'operació Maquillatge ordena la retirada del passaport de Miquel Nadal com a mesura cautelar.

18 de desembre
El PSIB intenta evitar que es vegin de nou les divergències del Pacte en una comissió municipal, però falla. UM torna a votar contra els seus socis per fer fora els dos alts càrrecs d'EU. Grosske declara que això, "objectivament, és una actuació de trencament del Pacte".

21 de desembre

Grosske demana una altra vegada a UM que "sigui conseqüent", que no "incompleixi" el codi ètic i faci cessar Nadal.

13 de gener

Torna a demanar a Nadal que dimiteixi. "És una reivindicació de tots excepte de Miquel Nadal i la mateixa UM, que no s'hi pronuncia de manera clara", diu.

21 de gener
"Fa 38 dies que Nadal no té passaport i encara no ha dimitit", declara Grosske. Hi afegeix que "s'ha acabat això de fer veure que no passa res i mirar cap a una altra banda". Posa com a data límit dia 25, dia de ple i de la reunió del consell polític d'UM, perquè Nadal parteixi o li ho demani el partit. Si no, diu que "ens obligarà, de manera immediata, a prendre mesures en el terreny polític i institucional".

25 de gener

Al matí, Grosske declara: "Un partit que no compleix el Pacte no pot continuar governant a Palma". Amenaça que en la pròxima reunió del Pacte "es prendran decisions" si la direcció d'UM no "exigieix", al vespre, que Nadal dimiteixi. Nadal assisteix al ple amb normalitat i el consell polític d'UM del vespre ni tan sols n'aborda el cas.

26 de gener
Declara que "s'ha acabat el temps", dóna el Pacte per "romput" i exigeix ara la dimissió immediata dels tres regidors d'UM a Cort. "Mentre els regidors d'UM donin suport al seu portaveu, tampoc no poden ser en l'àmbit de la majoria", afirma. Diu que, si la situació no es resol i Calvo no hi respon, "és obvi que seríem nosaltres els qui hauríem de partir del govern municipal".

27 de gener
"No seria incongruent dimitir avui mateix, però em fa més il·lusió que dimiteixin els corruptes", declara Grosske. Diu que els edils del Bloc deixaran els càrrecs executius a Cort si UM no força la dimissió de Nadal o, en cas que això no passi, Calvo no cessa els tres regidors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per avorrida, fa mes de 13 anys
No sé perque no dimiteix ell d'una vegada, ja fa com oi!
Valoració:39menosmas
Per ribot, fa mes de 13 anys
En Nadal és un gra en es cul, però en Groske és un dit dins l'ull de la batllesa i ja li ha ficat dotze vegades. No sé que m'emprenya més si un gra al cul (que evidentment s'ha d'extirpar) o un torracollons que no fa rés més que emprenyar i tocar els nassos constantment. Si jo fos la batllessa ja els hauria tret als dos, un per corrupte i l'altre per torracollons egòlatra.
Valoració:13menosmas
Per Que viene el lobo!, fa mes de 13 anys
D'aquí a dia 22 de febrer encara pot demanar la dimissió deu vegades més, amenaçar altres quatre amb dimitir ell i donar per romput el pacte fora partir com a mínim sis pics. Recoman al Sr Grosske un clàssic infantil (en castellà, òbviament): Pedro y el lobo.
Valoració:15menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
Però....encara està aquest tio dins de Cort!!!? I què espera per dimitir?? NADAL DIMISSIÓ JA!
Valoració:-117menosmas
Per Kalodian, fa mes de 13 anys
Can Domenge no és un cas personal, és un cas d'UM. Grooske vol personalitzar la corrupció en Nadal i no, no és així.El problema és UM i no Nadal. Així que pleguin d'una institució on mai no haurien d'haver pactat amb la dreta.
Però abans de plegar seria convenient que desaparegués el monòlit feixista de Sa Feixina i d'aquesta manera podriem valorar que al menys n'hauria fet una de bé, perquè a Son Banya segueix en marxa el supermercat de la droga i l'objectiu de Grosske no s'ha assolit.
Valoració:-1menosmas
Per Mateu, fa mes de 13 anys
Quan arribi a mil m'ho deis (o dieu) i faré una festeta.
Valoració:28menosmas
Per Joan Palerm, fa mes de 13 anys
Grosske ets un inutil i un xerrim. Si fos Nadal politicament et feria la vida impossible. Això si, no et llevaria el sou.
Valoració:27menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
més li valdria que fes una mica de feina!
Valoració:47menosmas
Per macer de la sala pambolià, fa mes de 13 anys
Diuen que qui fa 3 ase és. Si en fa 12 no és que sia un ase sino que té molta devoció a la poltrona.
A la de tres ja se n'hauria d'haver anat.
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente