algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Bloc dóna fins dia 25 a Nadal per dimitir

Coincideix amb el ple i una reunió d'UM. La coalició proposa dues opcions: que no vagi a la Sala o que el partit li exigeixi que deixi Cort

114702
El Bloc ha fixat dia 25 com a data limit perquè Miquel Nadal abandoni l'acta de regidor d'UM. | Joan Riera

El grup del Bloc per Palma, coalició formada per Esquerra Unida, PSM-Entesa Nacionalista, Els Verds i Esquerra Republicana, ha fixat dia 25 com a data límit perquè Miquel Nadal abandoni la seva acta com a regidor de Cort i dimiteixi d'una vegada del càrrec. El 25 coincideix amb el ple municipal del mes de gener de l'Ajuntament i amb la reunió de la direcció d'UM. El portaveu del Bloc a Palma i regidor de Benestar Social de Cort, Eberhard Grosske, va advertir ahir que la primera opció preferible seria que Nadal "ja no arribàs a fer el ple".

Si no és així, la coalició d'esquerres esperarà que el consell polític d'UM, que es reunirà el mateix dia a l'horabaixa, li exigeixi que abandoni l'Ajuntament. En el cas que no es compleixin cap de les dues possibilitats, Grosske ho té clar: "Ens obligarà, de manera immediata, a prendre mesures en el terreny polític i institucional". "S'ha acabat això de fer veure que no passa res i mirar cap a una altra banda", va dir Grosske en al·lusió a la falta de decisions de la batlessa Aina Calvo. En aquest sentit, Grosske reitera a UM que ha d'exigir al seu regidor a Palma el compliment del codi ètic, firmat amb el Bloc i el PSOE.

En aquest codi, es fixa l'assumpció de responsabilitats i "la corresponent dimissió o cessament dels càrrecs polítics en el cas que es dicti acta de processament o obertura de judici oral a instància del Ministeri Fiscal o adopció de mesures cautelars penals contra una persona imputada per presumptes delictes relacionats amb el compliment de les funcions pròpies del càrrec polític". Per això, el ple de dia 25 i la reunió de la direcció d'UM, que tindran lloc el mateix dia, marquen una frontera. "Fa 38 dies que Nadal no té passaport i encara no ha dimitit", va criticar Grosske. I això és com una bomba de rellotgeria que es fa cada dia més forta i més insofrible pels socis de govern", va afegir.

Grosske va advertir que no es pot tenir com a regidor una persona acusada de prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets oficials en el cas Can Domenge i de prevaricació, malversació de fons públics i tràfic d'influències en el cas de l'operació Maquillatge. Si Nadal no dimiteix, Grosske va assegurar que hi haurà conseqüències, depenent de si és un acte personal en contra d'una futura decisió d'UM o si és la mateixa UM que en facilita la permanència en el càrrec i continua sense pronunciar-se sobre la qüestió. Pel Bloc, en el primer supòsit, les conseqüències serien limitades a Cort. En el segon, afectarien el conjunt del pacte signat el 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 13 anys
Miquel Nadal és un poca-vergonya declarat.Pensa què encara pot remenar cireres a voluntat i això ha d'haver acabat.És un pobre d'esperit què no fa sinó desgastar l'acció de govern a Cort.Patètic.El seu propi partit l'hauria de controlar, no fos cosa desbarràs i n'acabàs fent una de grossa.Ara de veres:aplicau mesures disciplinàries contra Nadal i no vos poseu tant amb Grosske.Podrà tenir defectes, com tothom, però fa una bona tasca treballant en l'erradicació del poblat de Son Banya i en la integració de part dels seus habitants.D'això s´hauria de parlar i no d'un personatge carregat de prepotència, i què més aviat recorda l'antic caciquisme mallorquí de quatre arreplegats sense cap ambició política què no passi per omplir la seva butxaca i atiar el seu ego. És miserable.Té ben poca alçada de mires.No sap partir a ca seva, amb un mínim de decència, i deixar governar aquesta ciutat tan necessitada de persones dil.ligents i honestes ..?.
Valoració:-1menosmas
Per Enric Urtasun, fa mes de 13 anys
Veig que els Nadalistes estau a totes També sou dels que teniu sou gràcies a les mangarrufes d'UM a Emaya?

Nadal és un corrupte i incompleix l'acord que s'acava de signar fa quatre dies! És una vergonya!!

NADAL DIMISSIÓ!!
Valoració:0menosmas
Per Es pacte va malament, fa mes de 13 anys
Macer de la sala, pega-li una maçada a en Grosske, a mem si se li aclareixen ses idees.
Valoració:-1menosmas
Per un macer de la Sala., fa mes de 13 anys
Està molt bé, però que primer dimiteixi en Grosske, per haver malmès la imatge de la Sala i haver barrobinat el pacte.
Grosske a Moscou ja.
Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente