algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Cort no indemnitzarà Barceló per danys i perjudicis en el palau

L'equip de govern de Palma nega la versió del grup hoteler i assegura que els canvis en el projecte inicial varen ser pactats i signats per les parts

L'equip de govern de l'Ajuntament de Palma, liderat per la batlessa, Aina Calvo, no ha variat de posicionament en relació amb el conflicte que des del mes d'abril passat manté viu amb el Grup Barceló, la concessionària de les obres i de l'explotació del palau de congressos i de l'hotel annex. De fet, no pensa indemnitzar la companyia hotelera, que exigeix danys i perjudicis a Cort i al Govern per haver incomplert els terminis de pagament a l'hora d'executar les obres del recinte. I no només això. A més, tant el Govern de Calvo com el d'Antich han encarregat un informe extern a una consultoria perquè valori la viabilitat jurídica de rescindir el contracte amb el Grup Barceló.

La cadena hotelera pretén que Govern i Cort li tornin els doblers que ha posat per a la construcció del palau de congressos amb els interessos corresponents, que l'indemnitzin per danys i perjudicis, que li tornin la garantia de 5,2 milions d'euros que diposità el 2007 per fer-se càrrec del concurs i que es declari nul el contracte que el lliga a aquesta actuació que es du a terme a la façana marítima de Palma.

L'Ajuntament no cedirà i basa la seva posició en l'acord que ambdues parts, el consorci del Palau de Congressos SA i la concessionària de les obres, varen signar el mes d'abril de 2008. Segons el Consistori, per tal de regularitzar la situació, garantir la viabilitat del projecte i respectar els drets del concessionari, es va incorporar un annex en el contracte.

Aquest acord estableix textualment que "no es pot realitzar el projecte com inicialment estava previst" i afegeix que és necessari l'inici d'un procés de modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Palma que "permetrà tirar endavant la construcció de l'hotel en un únic solar, però sempre respectant el nombre d'habitacions previstes en la concessió inicial i, per tant, les expectatives del negoci d'explotació hotelera".

Des del consorci del palau de congressos -integrat per Cort i Govern- afirmen que aquest pacte d'introduir-hi modificacions, "imprescindible per la viabilitat i la seguretat jurídica" de la iniciativa, va ser acceptat per la concessionària.

Respecte de l'al·legació del Grup Barceló en què acusa el consorci d'haver eliminat una planta d'aparcament del recinte, el Consistori justifica que aquesta demanda va ser feta per la mateixa companyia hotelera per la necessitat d'evacuar un enorme volum d'aigua del nivell freàtic. El consorci assegura que en el document presentat per la concessionària consta que està disposada a acceptar aquest canvi, encara que suposi una disminució dels ingressos previstos en l'explotació de l'aparcament.

Per totes aquestes raons, l'Ajuntament considera que les administracions estan complint tots els termes i les seves obligacions del contracte. Així mateix, desmenteix qualsevol acusació del Grup Barceló en referència al sobrecost dels treballs. Sobre aquesta qüestió, el Consistori recorda que l'acord fixava el pagament de 21 milions el maig de 2008 i un altre de 6 milions més el maig de 2009, que ja s'han fet efectius a pesar que les certificacions d'obra han estat inferiors als preus estipulats. El tercer pagament correspondria al 2010 per un import de 3 milions d'euros.

Per part seva, el grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma criticà que Calvo hagi negat al seu partit tenir accés a l'informe d'aquesta consultoria i recriminà que l'equip de govern hagi reaccionat tard a la petició de Barceló d'abandonar la concessió del palau de congressos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lo Rat Penat, fa mes de 13 anys
Altre en faltaria! Haver-los d'indemnitzar! No els interesa construir l'hotel? Idò que no el fassin,Aquests varen esser molt beneficiats pel Govern de Jaume Matas i per això varen fer el simulacre de contractarlo els Estats Units per pagarli els favors i que puguès fugir.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente