algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'Ajuntament ha posat al mercat 2.043 pisos de lloguer en dos anys

El 2010, hi ha previstes 208 promocions d'habitatges socials i HPO al Pil·larí, El Amanecer i la Soledat i continuar la compra d'immobles buits a propietaris. El 2009, Cort n'adquirí 53 per 3,4 milions

En un poc més de dos anys, l'Ajuntament de Palma ha posat al mercat 2.043 pisos de lloguer a través de noves construccions o amb programes d'ajudes perquè els propietaris d'habitatges buits a Palma s'animassin a arrendar-los. Això vol dir que, de mitjana, els palmesans han disposat de cinc pisos nous cada dia per poder-los llogar a preus per sota de les del mercat lliure. L'import mitjà d'aquests immobles municipals és de 160 euros mensuals i la xifra màxim no supera els 270.

Amb tot, la regidora d'Habitatge, Magdalena Palou, admet que no basta per donar resposta a la conjuntura actual, en la qual ha augmentat la necessitat de més cases protegides per satisfer-ne la demanda.

Però el 2010 és l'any d'aquest mandat en què s'executaran més promocions. Arranca amb tot un seguit de noves edificacions que seran impulsades des de la nova empresa municipal de gestió del sòl, creada a final de 2009 per facilitar l'accés a habitatges de protecció oficial (HPO). Algunes d'aquestes iniciatives permetran al llogater l'opció de compra amb preus que oscil·laran entre els 150.000 i els 200.000 euros. En total, hi ha projectats uns 208 pisos nous. Concretament, Cort ha previst construir-ne 27 de protecció oficial per vendre al Pil·larí, 27 més de lloguer assequible i amb opció de compra al barri d'El Amanecer i 164 promocions a la Soledat, també d'arrendament econòmic. Aquesta darrera actuació s'emmarca en el Pla Especial de Rehabilitació Integral de la Soledat, que du a terme el Consorci Riba. La primera fase consisteix en l'obertura del carrer de Brotad fins a l'altura del de n'Amer i preveu l'edificació de 164 habitatges socials.

Els dos anys anteriors, el 2007 i el 2008, Cort només executà 69 promocions i no ha estat fins al 2009 que la regidoria d'Habitatge ha adquirit 53 pisos de segona mà de Palma a titulars que els tenien buits a través de tres programes de compra. N'hi ha un de centrat en el barri del Camp Redó i els altres dos es distribueixen per diferents barriades de Ciutat. El preu de compra ha estat de 1.940 euros el metre quadrat, és a dir, 71.000 euros cada habitatge. L'adquisició dels 53 immobles ha costat al Consistori 3,4 milions d'euros. L'objectiu d'aquesta operació és facilitar als ciutadans un "lloguer molt assequible per imports més baixos que els del mercat lliure", remarca Palou.

A totes aquestes mesures s'hi han d'afegir els 10 habitatges de lloguer social -160 euros al mes de mitjana- del Jonquet i la Calatrava -el procés d'adjudicació encara està obert- i els 346 del Jonquet, la Calatrava, el Puig de Sant Pere i el carrer d'Aragó.

Cort impulsa la iniciativa de Palma Habitada, una eina de mediació entre els propietaris i la gent que cerca un pis. A final d'any, aquest programa municipal incloïa 1.565 pisos actius adherits a la borsa d'habitatge. Palou explica que aquest pla s'ha pensat per fomentar que els titulars lloguin cases i deixin de banda la por de no cobrar i que l'immoble pateixi desperfectes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Crits, fa mes de 13 anys
Construir més pisos (amb doblers públics) amb tots es que hi ha buits i sense vendre? No ho puc entendre.

I perquè no els posen es bancs, que n'estan carregats i no saben que n'han de fer. Foren ells que contribuiren tan com pogueren a inflar sa bombolla que mos ha duit a sa debacle! Que no eren ells que se barallaven per a donar crèdits a tot cristo, per a comprar pisos per un valor molt superior an es real? Que no eren es directors de totes ses oficines que asseguraven an es pobres desprevinguts que els volien escoltar que aquella locura no havia d'acabar mai, i que es valor des totxo no podia baixar i que era una inversió segura? Que no eren ells que varen deixar cents de milions d'euros an en Grande perquè contrtibuís a inflar sa bombolla, mentre feien venir carretades de gent immigrant per a poder-los construir?

I ara ells continuen fent beneficis mentre a noltros mos toca pagar!!!

Així no 'nam bé!
Valoració:4menosmas
Per politica 'basura', fa mes de 13 anys
Els que voten negatiu als comentaris el que han de fer és comprar un pis, llogar-lo, i després en tornarem a xerrar...
Fa molt bon ésser "progre" sense posar-hi la pròpia pasta.
Valoració:5menosmas
Per Llucia, fa mes de 13 anys
La xifra és anècdòtica i només serveix per a fer-se la foto. Els preus dels lloguers i dels pisos han de baixar perquè no estan a l'abast dels joves ni dels pensionistes, ni de les divorciades i divorciats amb fills.
Passa el mateix amb les escoletes municipals públiques que són la xocolata del lloro a les quals molt poca gent té accés i no sempre els que més ho necessiten.
Valoració:8menosmas
Per Que els voti na Rita, fa mes de 13 anys
D´aquesta manera qui paga el lloguer dels pisos a gent (sense papers?) som els ciutadans que hem treballat tota la vida i ara ens pugen els imposts per poder fer-se els progres i generosos. Jo també ho puc ser sense límits... amb els doblers dels altres!
Valoració:7menosmas
Per politica 'basura', fa mes de 13 anys
Qualcú vol llogar el seu pis per 170 euros mensuals? Tenint en compte que li poden deixar el pis fet un desastre o poden deixar de pagar en qualsevol moment?

El problema no és que la gent no llogui els pisos. El problema és que els polítics fan unes lleis tan estúpides que qualsevol s'arrisga a llogar. Si el govern vol legislar tenint en compte el dret a l'habitatge, que el PAGUI. No tenc per què pagar-lo jo, ni els altres que estalviant, tenim més d'una casa.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente