chubasco de ligera intensidad
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
21°

“Tot aquest odi és molt perillós”

Victorino Bolekia és el president de l'Associació africana per a la integració de l'immigrant i analitza el conflicte de Son Gotleu des d'una perspectiva “xenòfoba” cap a la comunitat negra

110086

Victorino Bolekia, diu que no s'han destinat recursos a fomentar la convivència entre les cultures.

Jaume Morey

Victorino Bolekia és el president de l'Associació africana per a la integració de l'immigrant i analitza des d'una perspectiva global els factors que han provocat que esclatàs aquest enfrontament entre comunitats de diferents ètnies a la zona. Bolekia ho atribueix a una discriminació "xenòfoba" cap al col·lectiu africà. "Fins i tot en el racisme hi ha nivells. No és el mateix parlar d'un llatinoamericà que d'un immigrant de l'Europa de l'Est...", assegura. La posició del president d'aquesta agrupació, que ha estat mantenint reunions amb altres entitats i gent procedents del continent africà, és molt fatalista. "Son Gotleu és una mostra pura del que significa per a molta gent la immigració.

Els mateixos mallorquins estan fugint de la zona, prefereixen malvendre les seves propietats abans que viure al costat d'un negre. Aquest odi i ràbia que s'han despertat en la barriada en contra dels africans són molt perillosos i no en som conscients", indica. Bolekia afirma que el problema, a banda de la droga, està relacionat amb "la necessitat que té cada gueto de fer-se visible". A més, hi afegeix que no s'han impulsat mesures suficients per fer entendre els nouvinguts que estan vivint en un altre indret, amb una cultura diferent, i que és necessari que moderin els seus excessos; i a la inversa pel que fa a la societat receptora. "Cap govern no ha fet res per resoldre aquest conflicte global. "El problema de Son Gotleu és més gran del que sembla", conclou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 13 anys
Vaja pinta de supremacista negre què té l'individu.
Valoració:4menosmas
Per Rafel., fa mes de 13 anys
Què ens xerri també des canibalisme i sa mutilació genital femenina i si s'han d'implantar a Mallorca així com tocà es tam-tam tot es vespre fins a la matinada.
Valoració:-1menosmas
Per Pere., fa mes de 13 anys
Millor què ens expliqui sa xenofòbia entre Hutus i Tutsis.
Valoració:6menosmas
Per Biel, fa mes de 13 anys
Ens heu vengut a molestar i a crear problemes,no vos volem,tampoc als gitanos.Sou una plaga subvencionada per fer-ho malbé tot.
Valoració:6menosmas
Per Xesc, fa mes de 13 anys
Aquest individu és un polític;això vol dir fotos cada día i ja demana dobblers per ell i ses seves tietes a canvi de res;millor dit per crear problemes amb dois i beneïtures.Què se'n vagi a arreglar Zimbabue.
Valoració:17menosmas
Per MJ, fa mes de 13 anys
I els negres de Zimbabwe, abans Rhodèsia, que feren fora tots els blancs, espolint-los les hisendes que ells havien aixecat, aquests no ho eren de perillosos? I avui tenen una hiperinflació. I passen fam.

No vull dir que els blancs siguem uns angelets, però n'hi ha per a tothom.

Si hi ha xenofòbia cap a la comunitat negra, qui estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra.

Arriben de manera il·legal, sense papers i sense que nngú els hagi cridat i a sobre només escainen i exigeixen drets.

Posem es coses al seu lloc. Ni massa ni massa poc. Ja està bé.
Valoració:6menosmas
Per Marco, fa mes de 13 anys
Mira Victorino, ja estic fart de lletgir chorrades, l´unic racisme que hi ha els el de tots els negres contra tot el que no sigui negre , igual que els gitanos ho son amb tots el que no son gitanos, noltros sóm d´aqui , si blancs i qué, l´unic que feim es defensar.nos del abus que feis dels drets que vos hem donat, i a diferencia vostra respetam a ses dones , no ens aprofitan del seu cos per treure dotbes, i lo qué no farien mai es ficar dins una patera dones en estat i amb nadons per tal de aconsseguir papels a espanya...aquesta es la diferencia no el color de sa pell. Asi que vos hauries d´esforçar a esser mes humans i tancar sa boca si ess per dir acussacions barates.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente