muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
17°

Més ancians viuen sols a Palma

Un de cada quatre majors de 64 anys, el vint-i-sis per cent del total del col·lectiu, ha envellit sense cap entorn durant el 2009. La xifra s'ha incrementat amb 325 ciutadans respecte de fa ara un any

110108
Aquest col·lectiu ha augmentat des de fa cinc anys. | Efe - Arxiu

Prop de 14.515 persones majors de 64 anys viuen soles a Palma respecte d'un total de 55.670 ancians, segons les darreres dades actualitzades de 2009. La xifra representa el 26,1% d'aquesta població (taxa de solitud) i suposa un lleuger augment de 325 persones d'edat més que viuen en aquestes condicions respecte de 2008, en només un any de diferència. Així es desprèn de les darreres dades de l'informe La gent gran al municipi de Palma, elaborat per l'Observatori Municipal de la Igualtat, facilitades ahir per l'Ajuntament. Dins aquest col·lectiu afectat es troben avis sense entorn familiar, molts dels quals estan en una situació de dependència i no surten del domicili, cosa que trenca la seva xarxa de relacions socials.

El mateix estudi revela, a més, que de les 165.392 unitats de convivència comptades a Palma, n'hi ha 41.727 (gairebé una quarta part, el 25,2%) en les quals viu alguna persona de més de 64 anys, ja sigui en solitud o en companyia d'altres d'aquesta edat o inferior. Aquest col·lectiu ha augmentat des de fa cinc anys, però el percentatge de gent gran en relació amb la població total (índex d'envelliment) ha disminuït i ha passat del 13,6% l'any 2004 al 13,2% l'1 de gener de 2009. Segons l'informe, el gruix de proporció d'aquestes persones se situa en els trams d'edat més joves: un 71,2% es troba entre els 65 i els 79 anys.

Els majors de 79 anys, que constitueixen el grup més dependent des del punt de vista social i econòmic, representen el 28,8% dels ciutadans de 65 i més anys. L'índex de vellesa (relació entre la població de més de 64 anys i la total) no és homogeni en els diferents districtes municipals de serveis socials, que van del 15,0% a Ciutat antiga fins a l'11% al sector Est, amb quatre punts de diferència. Per tant, aquest grup es distribueix de manera desigual al territori del municipi de Palma. En línies generals, s'observa que els centres municipals de serveis socials amb l'índex de vellesa més alts coincideixen amb els barris més antics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Millor sols que mal acompanyats, fa mes de 14 anys
Abans que fer el ridícul en les espantoses manifestacions esportives patrocinades pel poder polític 'Gran Germà': els heu vist mai fent les taules de gimnàsia davant la complaença dels polítics que els manipulen?
Abans d'això una mica de dignitat, sisplau.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente