nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Quiñonero dóna l'esquena a l'escenificació de pau entre nigerians i gitanos

El Consistori va fer ahir un consell de barri “extraordinari” per exercir de mediador en els conflictes de convivència a Son Gotleu

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma organitzà ahir un consell de barri amb més de 20 entitats socials convocades al nucli de Son Gotleu, per intentar firmar la pau a la zona. Però la màxima associació de veïns d'aquest nucli plantà el regidor Eberhard Grosske i es negà a assistir a la reunió, que tenia per objectiu iniciar un diàleg per assentar una treva i solucionar els conflictes de convivència que es viuen al barri des de fa temps i que desencadenaren, dijous vespre, una brega multitudinària entre la comunitat gitana i la nigeriana.

"Déu és l'únic que pot arreglar aquesta situació", es limità a dir el pastor de l'església Filadelfia, José Amaya. "Volem enviar un missatge racional i de tranquil·litat als residents de la barriada", assenyalà Grosske. "És molt relatiu que l'Associació de veïns representi molta gent", afegí.

El titular de l'agrupació veïnal Orson Wells, Ginés Quiñonero, justificà l'absència de la seva entitat argumentant que els residents de la zona no es pensen asseure sota cap concepte a la mateixa taula on hi ha "provocadors" i "invasors", en referència a la comunitat nigeriana. Al seu entendre, és a l'associació Nigèria Unida on hi ha els majors "corruptes". Ginés sentencià així el malestar que es viu: "La guerra acaba de començar i la guanyarem nosaltres". Per la seva banda, el president de l'Associació progressista nigeriana, Cyprian Odii, remarcà que "a partir d'ara els problemes s'han acabat: tenim confiança en Déu perquè la pau arribi a tothom".

De l'encontre en sortí la necessitat que el Consistori apliqui de manera urgent un pla d'actuació social i de vigilància amb la coordinació i la implicació de les altres institucions amb competències d'Assumptes Socials i de Seguretat Ciutadana. Hi destaquen les iniciatives per millorar la seguretat i l'adopció d'accions preventives de situacions de marginalitat i creació de guetos, amb programes d'integració, de dinamització social, mediadors culturals i educadors de carrer. Les associacions també exigiren més control dels delictes comesos al barri, amb especial atenció als de tràfic de droga i prostitució.

De manera paral·lela al consell d'ahir, avui l'entitat veïnal d'Orson Wells ha convocat una altra trobada, al marge del Consistori, per fer una crida a tots els residents de la zona perquè acudeixin a una assemblea en la qual es decidirà el dia que tindrà lloc la manifestació per exigir que s'expulsi els nigerians", va destacar Quiñonero.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 14 anys
Escenificació de la paaau?

FOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORA DOIS
Valoració:0menosmas
Per justisiero, fa mes de 14 anys
en quiñonero sap com fer feliç al barri, ell compren els problemes de la gent, si, d'acord, fagem fora als invassors pero abans hauriem de saber d'aon ve aquest pajarraco...ahhh!!!, de les hespanyes, pero tindra barra com deia ma mare!!!
Valoració:-2menosmas
Per Xèsc, fa mes de 14 anys
Nigèria Unida són els ambaixadors de sa corrupció d'Àfrica.
Valoració:9menosmas
Per margalida, fa mes de 14 anys
No sé qué hagués passat si quan varen arribar els primers emigrants a Son Gotleu (els castellans), haguessim actuat així com vol en Quiñonero.
Trob que és molt perillós tenir una persona com aquesta al front d'una AAVV, ja varem comprovar a l'entrevista que li fèreu el seu analfabetisme que desemboca en idees irracionals i feixistes.
Valoració:5menosmas
Per llest, fa mes de 14 anys
En Quiñonero només afegeix llenya al foc, hauria d'intentar -juntament amb les institucions- que es fes una bona neteja del narcotràfic, i, després, fer alguna cosa per a la millora del barri, que per això són les AA.VV.
Valoració:-2menosmas
Per Patriota, fa mes de 14 anys
Propòs canviar el nom de son Gotleu per "Petita Espanya"
Valoració:14menosmas
Per Fins el nassos, fa mes de 14 anys
N´estic d´acord amb en JO en això que diu que sa premsa hauria de passejar pel barri sense dir-ho...I així veurien lo que en realitat passa.O,millor encara, passar una temporadeta per aquí.I veurien tot lo que hem de soportar es veïnats:els renous,es fems,el no poder cridar s´atenciò a ningú que estigui fent cualque cosa incívica (perque automàticament t´ataquen) ;veure com tothom fa el que vol i no passa res....i això no sòn només els nigerians i el gitans.Sòn tots els que han arribat aqui sense sebre ni tan sols viure amb ells mateixos.
Valoració:30menosmas
Per Jo, fa mes de 14 anys
L'associació den Quiñonero són quatre despistats. La gent del barri està cansada d'aquest home i les seves formes autoritàries. L'únic suport que té és la importància i la cobertura que li donen els mitjans de comunicació molt receptius amb els missatges que denoten violència i xenofòbia. Crec que la premsa hauria de passejar-se més per Son Gotleu, sense dir que és premsa i sense que estigui al costat en Quiñonero. Per cert, l'altre dia a la TV una veinada escopia foc contra els Nigerians diguent que havien dut la droga al barri. Aquesta persona que escopia foc contra els nigerians és una coneguda narcotraficant del barri...
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente