algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Son Gotleu, una sortida més enllà de l'acció policíaca

Veïns i entitats reclamen a l'Ajuntament de Palma la posada en marxa d'una pla urgent per prevenir la marginació i futurs conflictes

38756
Dos agents de la Policia Nacional patrullant per Son Gotleu.

Son Gotleu sembla que ha recuperat la calma després de la batalla multitudinària que es desfermà dijous vespre. La intervenció policíaca fou clau per restablir una tranquil·litat que, per ara, és només aparent. Els recels entre els diferents grups no han deixat d'incrementar-se des d'aleshores. "Què passarà quan la Policia se'n vagi?", es demanava dissabte vespre una veïna de la zona. Davant aquest horitzó, no falten aquells qui apunten que la solució no pot ser només incrementar la presència de la Policia a Son Gotleu. "Tan sols amb les patrulles no s'arreglarà res", indicà un dels treballadors socials que hi fan feina, qui a la vegada es queixà de la manca de recursos amb què han treballat durant anys. El tècnic especifica de manera ben clara la solució: un pla integral, coordinat entre totes les administracions, i molts més recursos per prevenir el procés de guetització que viu la barriada.

El canvi a Son Gotleu passa també per una major implicació de tothom en la iniciativa. De moment, Entesa per Mallorca exigí dissabte a Cort que elabori i apliqui de manera urgent un pla d'actuació social a Son Gotleu, amb coordinació i intervenció de les diferents institucions. Des d'Entesa reclamaren tant mesures per millorar la seguretat ciutadana com actuacions socials preventives per evitar les situacions de marginalitat i guetització. De moment, allò cert és que durant la present legislatura ja s'han produït alguns canvis. Cort ha incrementat els recursos humans per a l'acció social a la barriada. Però la magnitud del problema és tan gran que ben aviat quedaren desbordats. Així, s'han posat en marxa cursos de català i castellà per a immigrants, ja que un dels principals problemes són les dificultats de comunicació entre gent de tan diversa procedència.

Des de fa un any, el departament de Política Lingüística de Cort ha engegat un servei de dinamització lingüística en distintes barriades, entre les quals Son Gotleu. La feina s'ha centrat especialment en la població més jove, amb el doble objectiu d'afavorir-ne la integració a la societat d'acollida a través del català, però també d'oferir-los activitats fora de l'horari escolar. El granet d'arena, però, necessita més empenta. Ara com ara, Cort ha anunciat que demà es durà a terme una primera reunió del Consell de Barri de Son Gotleu, convocada a petició de diverses entitats i associacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.