algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Mas i Porcel, fill predilecte de l'Illa; l'Arxiduc, adoptiu

El Consell de Mallorca acorda els seus guardons amb motiu de la diada del 12 de setembre, durant la qual també atorgarà cinc medalles d'or i vuit premis Jaume II

El Consell de Mallorca reconeixerà el pianista i compositor Jaume Mas i Porcel (Palma, 1909-1993) com a fill predilecte de l'Illa i el viatger, estudiós i resident a Balears l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria (Florència 1847-1915) com a fill adoptiu. La institució atorgarà aquestes distincions amb motiu de la diada del proper 12 de setembre. En l'acte institucional, que tindrà lloc al teatre Principal, també es lliuraran altres distincions de reconeixement, com cinc medalles d'or i vuit premis Jaume II.

Així, el Consell de Mallorca concedirà la seva Medalla d'Or a Josep Massot i Muntaner, historiador, assagista i director de les Publicacions de l'Abadia de Montserrat; a Jaume Santandreu Sureda, capellà, escriptor i responsable de distintes associacions d'atenció als marginats, com Es Refugi i CanGazà; a Miquel Vidal Perelló, periodista, impulsor d'iniciatives com la creació del Museu de l'Esport de Mallorca i col·laborador del diari Última Hora; a l'associació Amics del Poble Sahrauí i a la Cambra de Comerç de Mallorca.

Així mateix, la institució donarà el seu premi Jaume II al pintor Miquel Ginard Cortés, Sarasate; a l'empresari del sector mobiliari Miquel Cerdó Nicolau; als medallistes paralímpics mallorquins als Jocs de Pequín 2008: Alejandro Sánchez Palomero, Esther Morales Fernández, Jesús Collado Alarcón i Xavi Torres Ramis; al futbolista Albert Riera Ortega; als col·lectius Joves de Mallorca per la Llengua i Escoles Mallorquines; com també al cos de Bombers de Mallorca, que depèn de la mateixa instiució.

La presidenta del Consell, Francina Armengol, signà ahir els decrets per a l'inici dels expedients per atorgar tots aquests guardons amb motiu de la diada. Les propostes de nomenament de fill predilecte, fill adoptiu i medalles d'or seran aprovades en el ple de la institució insular, que es durà a terme el 10 de setembre; mentre que el departament de Presidència presentarà una proposta de resolució en la propera reunió del Consell Executiu del 2 de setembre per a l'aprovació dels premis Jaume II.

L'equip de govern del Consell i els distints grups polítics de consellers insulars ja han acordat i negociat la composició del quadre de guardonats d'enguany abans de fer-ho públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.