nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

“A part de pols i renou, no puc moure el cotxe”

Tota la gent de Ciutat està afectada per les obres. Però, la família de Magdalena Borràs encara hi està més, ja que fa quasi un mes que no pot entrar el vehicle a la seva portassa, bloquejada per les tasques

109490
Tota la gent de Ciutat està afectada per les obres. | JUAN MIGUEL GIMENEZ

Tota Palma s'ha vist afectada per les obres: comerciants, vianants, conductors, turistes... Però hi ha gent que, a part de patir les incomoditats típiques (pols, renou, canvis de circulació...), n'ha resultat perjudicada de manera particular. De fet, Magdalena Borràs, veïna del carrer de la Balanguera, fa quasi un mes que no pot utilitzar la seva cotxeria, ja que les obres de davall ca seva no li permeten treure el cotxe. La indignació d'aquesta dona és perfectament comprensible, perquè la resta del carrer va ser asfaltat i enrajolat amb uns dies. En canvi, la voravia de la seva portassa no ha tingut tanta sort. "És una vergonya. La meva família n'és la més perjudicada. Els altres propietaris, tant de comerços com de cotxeries, varen poder utilitzar la vorera pocs dies després. En canvi, nosaltres fa més de tres setmanes que ens tornam bojos per aparcar", explica amb indignació la veïna. A més, l'Ajuntament de Palma no li dóna cap tipus de solució: "Els hem trucat diverses vegades i només ens diuen que passaran la queixa, però no concreten a qui".

De fet, la propietària de la portassa afirma que "posaren un cartell que afirmava que es tindrien en compte les cotxeries. S'han respectat totes menys la nostra".Per tant, Magdalena ja no sap què fer ni a qui dirigir-se: "Els obrers no en saben res, l'Ajuntament no ens ajuda, però nosaltres continuam sense poder utilitzar el nostre aparcament i aguantant el renou de les obres i la pols". De fet, les tasques del carrer de la Balanguera s'estan acabant: les voravies ja estan enrajolades i el carrer, esfaltat. Tan sols l'entrada a la portassa de Borràs es troba de la mateixa manera que al principi. Així mateix, l'envolten quatre barreres d'obra, fet que provoca que no es pugui realitzar cap tipus de maniobra amb el vehicle. "Han arreglat tota la zona excepte la nostra cotxeria. Només demanam dues hores perquè ho solucionin, és una qüestió de voluntat", manifestà Borràs.

Els comerços, afectats també

Les intervencions no només afecten la familia Borràs, sinó que els nombrosos comerços de la zona també en pateixen les conseqüencies. Concretament, la farmàcia Salvà, situada a la mateixa via, reconeix que hi hagut "una baixada respecte als altres anys, ja que la gent ho té molt difícil per aparcar. A més, els clients vénen enfadats per l'excessiu renou", explica Cintia Fernàndez, auxiliar de Farmàcia. Paradoxalment, com expressaren propietaris de bars i comerços de la zona, "l'enrajaloment es realitzà en dos dies". Tanmateix, l'entrada de la portassa de Magdalena fa un mes que està bloquejada. Mentre aquests problemes perdurin, Magdalena Borràs continuarà pagant l'ORA i farà voltes per aparcar. La seva família no demana cap tracte de favor, sols que pugui emprar el cotxe com els altres veïns. Segur que, quan l'Ajuntament ho arregli, els Borràs estaran encantats d'aguantar la pols i de despertar-se cada matí amb el renou del trepant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gual, fa mes de 14 anys
Els guals per a cotxeries de menys de 3 cotxes s'haurien de suprimir.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente