muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.26°
12°

PP: “És una pujada de la pressió fiscal encoberta”

El portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafel Duran, ha qualificat el projecte d'ampliació de l'ORA que vol impulsar a partir d'octubre la batlessa, Aina Calvo, com una pujada encoberta de la pressió fiscal als ciutadans de Palma. En aquest sentit, el grup de l'oposició recriminà que la mesura "només pretén recaptar més per tapar els forats econòmics de Cort". Duran criticà que el fet d'augmentar les zones ORA a Palma és el resultat de la més que deficient política de mobilitat de l'Ajuntament que té com a conseqüència la contínua supressió de places d'aparcaments. Duran indicà que "casualment s'amplia l'ORA a les àrees que estan suportant actualment obres, unes obres que generen molts perjudicis econòmics als restauradors i comerciants i molèsties als ciutadans", criticà el mateix portaveu.

El PP aprofità per lamentar que en la passada sessió plenària, duta a terme dia 27 de juliol, l'equip d'Aina Calvo refusàs una proposta del PP a través de la qual sol·licitava una sèrie de compensacions als comerciants i empresaris de restauració afectats per les obres del pla E. El PP va preveure que amb aquesta mesura l'Ajuntament de Palma podria ingressar aproximadament 10 milions d'euros l'any que ve pel servei d'ORA (6,6 milions) i les multes (4 milions més). El grup de l'oposició considera que l'ORA no només afecta el tema econòmic, sinó també al de mobilitat. "S'han eliminat places d'aparcaments per fer carrils bici i eixos cívics. Tot això perjudica les bandes limítrofes, ja que saturen els aparcaments del Polígon de Llevant, Pere Garau, Balmes, Sta Catalina, entre d'altres. A tot això, Duran recriminà que Calvo no fes cap referència a aquesta ampliació durant el debat de política general de la ciutat. "Si per Calvo beneficia la mobilitat de Palma no va dur cap proposta de resolució", indica Duran.

Per això, el PP assenyalà que demanarà en el pròxim ple la congelació de tarifes d'ORA, els aparcaments subterranis i estudiar el pagament per minut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.