Memòria Històrica
Cort revisarà el nom dels darrers carrers franquistes
La comissió de toponímia estudiarà i decidirà a partir d'octubre la substitució dels llinatges de la dictadura a les vies de Palma
Palma18/07/09 0:00
La comissió de toponímia formada per la regidoria de Cultura de Cort, la UIB, les dues federacions de veïns de Palma i Memòria Històrica de les Illes engegarà el nou procés de canvi de noms franquistes als carrers a partir de l'octubre. Serà en aquestes dates quan es decidirà si s'ha d'aplicar la Llei de la memòria històrica, entre d'altres, al carrer Joan Alemany Vich, les plaques i les parts del qual aparegueren amb pintades al començament d'aquesta setmana.
També a Illes Balears
- Recollida de signatures contra la macrourbanització de Palma
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- Oferta milionària per a comprar la plaça de toros de Palma
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Els hotelers llancen la campanya 'Tourist, go home happy' amb la intenció de contrarestar les multitudinàries protestes contra la turistització
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Recordau que josep melià va ser també membre del "moviment nacional" franquista amb càrrec remunerat, a meam si li llevan es carrer que li han dedicat...
Me deman què necessita tant d'estudi...
Molt bé això de l'aplicació de la LL.M.H., però per ara sols s'ocupa dels monuments i les plaques de carrers. Això pel que fa a l'aspecte material... Però què succeix amb la part sentimental o social de les víctimes i dels seus parents? Perquè hi ha personal que encara opina davant jo: a Mallorca els "rojos morts" varen ser molts pocs, no va passar res, a la península el Front Popular va cometre desastres, i després de 70 anys hem d'obrir ferides tancades, Amb Franco hi va haver 40 anys de "pau". Què passa amb els assassinats al cementeris de Ciutat, Manacor, Porreres i Calvià? Quan els identificaran? Qui ens explicarà perquè hi són allà? Com repararan als familiars despres´de 70 anys? Quan condemnarà el "democratic" PP el cop d'estat del 1936, la guerra civil fins el 1939 i el posterior règim franquista?
Aquest Foc I Fum es un beneitet fatxa que no te ni punyetera idea de res pobret, i que a cada escritet-opinió que fa, demostra la seua imbecilitat congènita.
Serà, foc i fum, perquè Alemany Vich participà en la guerra civil en el bàndol sublevat i a les ordres del general Saliquet. Si t'interessa el tema, entra a http://www.memoriadelesilles.org/wordpress/wp-content/uploads/2009/04/josealemanyvich1.pdf i després jutja. Per cert, el règim stalinista era en aquells moments aliat dels països democràtics i lluitava per defensar Rússia de la invasió estrangera.
I que tendrà a veure el nom del comandant Alemany amb la guerra civil si varen nominar el carrer perquè va caure a Rusia lluitant contra l'exercit stalinista, regim que de democratic no tenia res?
No hi haurà collons de llevar el nom a l'avinguda de Joan March Ordinas. Significaria enfrontar-se al clan de la Paca-March, i hi ha interessos econòmics pel mig i "necessitat" de mantenir-hi bones relacions. No sé per què; aquesta gent no ens aporta res.
Llevaran la "menudalla" ("flechas navales" i altres noninguns), però no passeu ànsia que no gosaran tocar el nom del patrocinador de la rebel·lió militar, sponsor de les armes que executarien la matança. El seu nom, amb la placa més grossa de tot Ciutat, és al cantó d'on era Can Mir.