nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

Les obres van amb retard

Una part considerable de l'estructura del palau de congressos està per fer i no s'acabarà a l'agost, tal com preveia el pla d'obres. Cort ha parat de construir les altures de l'hotel perquè no té la llicència definitiva

128732
Així estan actualment les obres del palau de congressos. | Miquel Àngel Canals - Miquel À. Cañellas

Les obres del palau de congressos experimenten retards a pesar que a dia d'avui hi ha més de 200 treballadors destinats a construir aquesta infraestructura, segons han confirmat fonts del consorci Palau de Congressos SA. A més, el calendari previst pel consorci (Cort i Govern) especifica que el mes d'agost hauria d'estar acabada l'estructura externa de tot el recinte, inclòs l'hotel annex a l'edifici congressual. El problema és que l'Ajuntament de Palma encara no té la llicència definitiva per poder alçar els 9 metres més d'aquest hotel afectat per la modificació puntual del PGOU. Aquest canvi del planejament té l'aprovació provisional des d'aquesta setmana, però en aquests moments el Pla General està bloquejat a l'espera que el Consell de Mallorca atorgui l'aprovació definitiva que permetrà al Consistori demanar el permís per continuar construint l'hotel, d'acord amb els paràmetres del projecte modificat.

És a dir, els 9 metres més d'hotel en altura en un únic solar. Inicialment, l'hotel ocupava dos solars, però l'actual equip de govern modificà el projecte original en comprovar que un dels terrenys no era de propietat municipal. Mentre no s'aprovi la llicència definitiva, i segons corroboraren fonts municipals, la constructora Acciona no pot prosseguir les obres de l'hotel. Així doncs, tot i que en l'actualitat la realització de la façana ja és molt visible des de l'exterior, encara queda part de l'estructura de la zona 3 (on s'ubica l'hotel). En aquest punt s'han formigonejat els sostres de la primera planta i s'han començat les escales internes de l'hotel. També queda per fer part de l'estructura de la zona 2, on ha d'anar l'aparcament per als autobusos. En un mes, aquesta part de l'estructura que falta no estarà acabada.

A aquest retard s'hi afegeixen els entrebancs que posa la concessionària del palau, a mans del Grup Barceló, quan anuncià el mes de maig que no li interessava continuar la concessió perquè el pressupost s'havia disparat. L'Ajuntament, emperò, no accepta que l'obra tingui gens de sobrecost. La feina no s'ha aturat, però la manca d'acord és evident i no contribueix que avanci al ritme adequat per poder complir amb els terminis prevists en el pla d'actuació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.