algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Els estudiants volen la dimissió de Socias

La protesta al Pla de Bolonya reuní ahir cent manifestants per denunciar la repressió policial del 19 de març passat a la UIB

La lluita contra el Pla de Bolonya continua. Així de clar s’expressaren ahir el centenar d’alumnes de la UIB que es concentraren a la Delegació de Govern. Allà, els manifestants, escortats per dues furgonetes de la Policia Nacional i diversos agents motoritzats, exigiren la dimissió de Ramon Socias. L’acte fou organitzat de manera improvisada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

La portaveu del SEPC, Maria Teresa Mut, ho deixà clar: "Continuarem fent mobilitzacions". Afegí que la convocatòria d’ahir s’havia organitzat per denunciar les càrregues policials i la repressió que patí el moviment estudiantil anti-Bolonya el 18 de març a Barcelona i l’endemà a Palma, on la Policia Nacional hi va respondre amb una càrrega que deixà més de nou ferits entre els estudiants.

Ahir, però, la concentració transcorregué sense cap mena d’incidents, tot i que hi hagué certs moments de tensió provocats per algun agent que increpà alguns manifestants quan la comitiva ja s’havia desplaçat a la plaça de les Tortugues. Amb una gran pancarta que deia "Contra la repressió al moviment estudiantil", els joves feren sentir la seva veu amb lemes de l’estil "Què farem, què farem, lluitarem, lluitarem, què direm, què direm, no Bolonya, no Bolonya", "El pla de Bolonya imposa a cops de porra" i "La policia tortura i assassina". De fet, alguns dels presents esgrimiren llibres contra les porres de la Policia.

Durant la lectura del manifest, es demanà la dimissió del delegat del Govern i que la rectora, Montserrat Casas, condemnàs l’actuació de la Policia al campus i l’entrada sense el permís del rectorat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.