nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

La Funerària de Palma és multada amb 500.000€ per obstaculitzar la competència

La Comissió Nacional de Defensa de la Competència ha imposat a l'empresa municipal una sanció per dificultar el treball dels serveis mortuoris d'empreses de la Part Forana

La Comissió Nacional de Defensa de la Competència ha imposat una multa de 500.000 euros a l'Empresa Funerària Municipal de Palma, després de considerar que aquesta va incórrer en una pràctica prohibida en obstaculitzar la competència real o potencial a les empreses funeràries privades.

Així, després de dos anys de litigi la Comissió ha resolt en favor de l'Associació de Funeràries de Pimem, que ha vist reconeguda la seva denúncia, en la que relatava que durant els anys 2003 i 2004 l'Empresa Funerària Municipal va obstaculitzar el treball dels serveis mortuoris d'empreses de la Part Forana.

El president de l'associació, Onofre Garcia, ha expressat la seva satisfacció per la resolució i ha assenyalat que la determinació de la Comissió Nacional de la Competència confirma que l'empresa municipal s'estava valent de la seva “posició de domini”. L'Associació de Funeràries de Pimem ha presentat un recurs davant el TSJB, que va ser estimat parcialment en sentència del 14 d'abril de 2000.

Una vegada coneguda la resolució de la Defensa de la Competència, informa l'associació en un comunicat, diverses associacions nacionals han sol·licitat a l'associació mallorquina còpia de la mateixa, ja que aquest problema no és pel que sembla exclusiu de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.