algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
23°

Més d'un centenar d'al·legacions

Veïns i entitats exigeixen a Cort que retiri l'ordenança d'antenes de telefonia mòbil. Critiquen que és poc restrictiva a l'hora de permetre noves instal·lacions

Més d’un centenar de veïns de Palma, amb la Coordinadora ciutadana de Mallorca, presentaren ahir al·legacions contra la normativa d’antenes de telefonia mòbil que està tramitant l’Ajuntament de Palma per regular els espais on s’han d’instal·lar aquests aparells. En total en presentaren més d’un centenar entre veïns particulars i associacions.

La secretària de la coordinadora Fora Antenes, Rosa Bueno, explicà que es tracta d’una normativa que "no dóna resposta a les demandes dels ciutadans, entre altres raons perquè l’Ajuntament no té competència per regular la potència de les emissions d’aquests aparells. Aquest és el tema que veritablement preocupa els ciutadans".

I és que l’ordenança de Cort només prohibeix als operadors fixar antenes de telefonia mòbil a menys de 200 metres dels centres educatius. "Cort ha fet aquesta ordenança per complir amb l’expedient. El que diu aquesta normativa sobre els espais on s’han d’ubicar les antenes ja ho preveu la llei estatal", recrimina Bueno.

Aquesta disposició municipal va acompanyada d’un mapa que localitza un total de 329 antenes funcionant a Ciutat, de les quals gairebé la meitat, unes 150, no tenien llicència. Al llarg d’aquests dos mesos Cort ha anat atorgant permisos als operadors d’aquestes antenes per regularitzar-ne el funcionament. És per això que les plataformes veïnals desconfien de la normativa municipal perquè, lluny de destinar esforços a intentar desmantellar-les, concedeix a les operadores els permisos d’activitat. Moltes d’aquestes llicències de funcionament ja es trobaven en actiu, algunes des de l’any 2001, i les companyies havien demanat la seva regularització després que es fes pública l’aplicació d’una nova ordenança per aplicar-ho per part de Cort.

El mapa que Cort presentà a mitjan setembre reflecteix que les barriades amb més acumulació d’aparells –deu o més– són Foners, la Indioteria, Can Pastilla i l’Arenal, encara que les tres darreres abasten una superfície major que altres barris més petits que en tenen entre set i nou, com Pere Garau, la plaça de Toros, Son Armadans i Portopí. Pel que fa a la zona del centre històric –la més petita en superfície– la densitat d’antenes és d’una a tres i, en alguns casos, de quatre a sis, mentre que tres zones de –la Calatrava, el Puig de Sant Pere i Sant Jaume– no en tenen cap d’instal·lada. Tampoc no tenen transmissors el Jonquet, Bellver, la Teulera, Son Peretó, els Hostalets, Son Rul·lan, Can Capiscol, Can Pere Antoni, Son Ximelis, Son Malferit i Son Riera.

En aquest temps, però, encara queden més de 300 dispositius de telefonia mòbil en tramitació. El període d’al·legacions acaba la setmana que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tòfol, fa mes de 13 anys
Totes aquestes persones tan preocupades per ses possibles conseqüències de ses emissions d'aquestes antenes no tenen cap inconvenient de posar-se es telèfon ben aferrat a s'orella i a prop des cervell, sense pensar que es telèfon també emet senyals, i que es cos les amb molta més intensitat per mor de sa proximitat.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente