cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 15°
15°

Cort apuja tributs en plena crisi

Els pressuposts, aprovats ahir, preveuen generar més ingressos amb l'increment de taxes i d'imposts. Recórrer a l'endeutament no basta i l'equip de Calvo tampoc no garanteix que no es generi dèficit

Recórrer a l’endeutament no bastarà. Cort apujarà les taxes i els imposts municipals a partir de 2009 per afrontar uns pressuposts de crisi que preveuen generar ingressos per mitjà dels tributs dels ciutadans. Els pressuposts municipals, que s’aprovaren ahir de manera inicial amb els vots en contra del PP, preveuen generar ingressos per aquesta via sense cap garantia que no s’arribi a una situació de "dèficit". Si més no, així ho reconegué el regidor d’Hisenda, Andreu Alcover, durant el debat dels dos plens extraordinaris. En el primer, l’equip de govern rebutjà la bateria de mesures fiscals proposades pel grup municipal popular –set imposts directes, tres d’indirectes i set taxes i preus públics–, entre les quals hi havia la congelació de les tarifes pel tractament de residus o una bonificació a les empreses perquè incrementassin la mitjana de treballadors amb contracte indefinit.

L’oposició també proposà una reducció del 50% de l’impost de plusvàlua municipal en les transmissions de la propietat de locals en casos de defunció, o reduccions de l’impost de construcció. Alcover els retragué que aquestes mesures no van dirigides als col·lectius més desfavorits, i afegí que el Consistori "no ha tingut més remei" que actualitzar alguns d’aquests tributs per recaptar més ingressos i per afrontar despeses o destinar-los a ajudes socials. El PP criticà l’increment en dos anys de la taxa de residus sòlids urbans, que generà un benefici, el 2007, d’un milió d’euros i el 2008 de 2,3 milions. A la pujada dels impost s’hi ha d’afegir que Cort recorrerà a l’endeutament per assumir inversions i pagar deutes en expropiacions.

Un 5,5% més de mitjana global

Els imposts que pugen són el de Béns Immobles, amb un increment del 5,65%; l’impost sobre vehicles (2,64%) i l’Impost d’Activitats Econòmiques (5,5%). Quant a les taxes, pugen la de la grua municipal, amb un 30,89% més; la de reserva de guals (25%) i la taxa d’incineració de residus sòlids (9,8%). En aquesta darrera, Cort preveu un descompte del 50% per als pensionistes i per a la gent que no superi els ingressos de 750 euros al mes en 14 pagues. El preu de l’ORA es manté.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tonia, fa mes de 13 anys
Es una verguenza. Todos tendríamos que unirnos y protestar. Lo que deben de hacer es controlar los gastos y no subir los impuestos, y lo digo sin tener en cuenta el gran despilfarro que han y siguen haciendo nuestros gobertantes. A pagar y callar.
Valoració:3menosmas
Per Lluc, fa mes de 13 anys
Ens pugen els imposts quan Palma està més bruta que mai, més enrenouera que mai, més contaminada pels cotxes que mai, i quan la degradació en alguns barris és major que mai.
Si aquest era el canvi a fer, n'hem quedat ben servits: ni PP, ni Pacte.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente