algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

“Com així no esquiten?”

L'Associació de Veïnats del pla de Sant Jordi demana que Cort intensifiqui els mitjans per exterminar els moscards

L’Associació de Veïnats del pla de Sant Jordi demanarà a l’Ajuntament que intensifiqui els mitjans per fer front a la plaga de moscards provocada per l’aigua entretinguda a causa de la pluja.

Llorenç Salas, president de l’entitat, digué ahir que "aquesta moscardada provoca moltes molèsties als santjordiers i és necessari que Cort hi faci qualque cosa".

Tanmateix, Salas, matisà: "No és que no faci res. No em malentengueu. Periòdicament, la Regidoria de Sanitat, fa esquitar els voltants del poble. El que ha passat, però, és que amb aquesta aigua, la situació s’ha desbordat. Per això, s’haurien d’intensificar les mesures".

Allò cert és que els habitants d’aquest nucli palmesà estan cansats de gratar. Les picades dels insectes afecten, sobretot, els infants i les persones majors. La indignació creix entre els habitants que, tot i que estan avesats a la presència d’aquests animalons, asseguren que no n’hi havia hagut mai ttants com ara.

"De moscards, n’hi de dues castes. Totes dues són maleïtes. Però n’hi ha una que encara ho és més. Uns són més grossos, els altres són just assuixí —diu Andreu Huguet, assenyalant-se l’ungla del dit gros. Idò aquests són els més putes. Foten unes picades que fiblen".

De moment, la plaga ha provocat que els santjordiers hagin de canviar de costums. "Un dia normal, horabaixa, aquests camí seria ple de dones que van a fer la caminada. Avui però, no n’hi ha cap. Tenen por de les picades", comentava ahir Toni Díaz, valent, mentre caminava per davall els esbarts de moscards per una camada de fora vila propera al poble.

"Amb tothom qui parleu vos dirà el mateix —avisava Llorenç Salas. Tant si són joves com vells són del mateix parer: allò que més els preocupa són els moscards".

"Ara, per ventura, sembla que no n’hi tants. Això és perquè avui ha fet una mica d’horatge i els ha espargit. Quan torni a fer a calor, però, els moscards envestiran altra vegada. Ara estan per dins l’herba però si l’espolsau un poc, ja veureu com en surten!", deia ahir el president de l’Associació de veïnats del pla de Sant Jordi.

Allò pitjor és que els habitants del poble es malpensen que la plaga ja no desapareixerà en tot l’estiu. Segons diuen, l’aigua acumulada sobre la superfície no es filtrarà i això provocarà encara més moscards.

És cert que tots els voltants del poble es troben inundats i en algun redol hi ha devers un pam d’humitat. El fet que molts dels horts que envolten el poble estiguin abandonats, provoca que l’aigua de la pluja encara es filtri amb més dificultats.

"Ara venim de caminar de la part de Son Binissalom –comentaven dues dones d’una seixantena d’anys ahir en haver dinat. I vos podem assegurar que per allà els moscards ens han ablanides i bé. Assuquí, però, pel camí de la Síquia encara ens posaren més bones perquè de tants moscards que hi ha, pareix que fan un nigul".

"Amb la calor d’aquest dies, jo, ja m’havia llevat les calces. Però quan he sortit de ca nostra he pensat: ‘Margalida, convé que les te tornis a posar si no vols tenir les cames inflades com un tamborino", diu una a l’altra.

"Saps quin és el remei més bo que hi ha? Ni gratar, ni flitar... Allò millor és tenir paciència perquè, pots estar segura, que allà on t’han picat una vegada, no hi tornaran a anar!", respon l’altra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.