algo de nubes
  • Màx: 12.87°
  • Mín: 7.77°
12°

Un oasi que es rega cada dia

El CP Es Pont ha estat guardonat amb el premi Joan Triadú per la tasca a favor de la normalització lingüística i de la innovació pedagògica

La professionalitat i l’entusiasme dels mestres i professors d’aquest país no sempre obté el reconeixement que es mereix. Si fos així, la plaça Tinent Coronel Franco hauria canviat de nom fa temps i ara retria homenatge a la tasca desenvolupada amb constància des de fa vint anys pels mestres del col·legi Es Pont.

Mentrestant, des del Principat ja s’ha reconegut la feina feta per l’equip de docents d’aquest centre de Son Gotleu. La fundació Lluís Carulla ha atorgat el premi Joan Triadú al CP Es Pont. Amb aquest guardó, la fundació reconeix la tasca desenvolupada per l’escola durant els darrers vint anys a favor de la normalització lingüística en una barriada amb una majoria de població no catalanoparlant. A més, es distingeix també la innovació pedagògica desenvolupada pels docents.

Català i immigració
El CP Es Pont es troba situat a Son Gotleu, ben a prop del pont que travessa la via de cintura i que dóna nom a aquest centre. Des de fa dècades, la barriada es caracteritza per un tenir un elevat percentatge de població estrangera. Primer, provinent de la Península i ara de més enllà de l’Estat espanyol.

En aquest context, la tasca dels mestres esdevé més complicada. "La diversitat és un repte. S’ha d’entendre com una riquesa i no com un problema", assegura Cristina San Juan, directora de l’escola.

La cap d’estudis del centre, Cati Sbert, recorda que els inicis de la normalització es guanyaren amb el suport dels pares, molts d’ells immigrants. "Al curs 86/87 els mestres plantejàrem que s’adoptàs el català com a llengua vehicular. Només un dels pares s’hi oposà, la resta van entendre que es tractava d’una qüestió de drets dels infants. Del dret de conèixer la llengua pròpia de la terra en què viuen i, per tant, de tenir més oportunitats en el futur".

En aquests primers anys, la iniciativa fou en tot moments dels mestres. Sense el seu afany l’oasi no existiria. "No és un oasi", corregeix Cristina, "això es rega cada dia".

El pròxim 3 de juny, una delegació de professors d’aquesta escola rebrà a Barcelona el premi Joan Triadú de mans del president de la Generalitat catalana, José Montilla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.