cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

Nadal ja és a l'equip de govern

El president d'UM entra a Cort de primer tinent de batle. Hi coordinarà les àrees de Medi Ambient, Economia, i Joventut i Esports

UM i PSIB afirmen que no hi ha hagut ni vencedors ni vençuts en les condicions pactades per incorporar Miquel Nadal a l’equip de govern de Cort. Després de 21 dies de negociacions ahir es féu públic l’acord que desencalla la ‘crisi’ de govern municipal. El president d’Unió Mallorquina ja forma part de l’equip com a tinent de batle de l’Ajuntament de Palma i hi assumirà la coordinació de les àrees de Medi ambient, Economia i Esports, però sense assumir-ne cap directament.

La batlessa socialista, Aina Calvo, signà ahir el decret de nomenament, que atribueix a Nadal aquestes funcions. Aquestes àrees, fins a ara en mans de la regidora Cristina Cerdó i del membre de l’executiu no electe, Baldomero Oliver, passaran a ser delegades adscrites a l’àrea liderada pel primer tinent de batle. Amb tot, Cerdó continuarà ostentant les presidències d’Emaya i d’Imfof, i Oliver la de l’IME.

Per Calvo, l’entrada de Nadal contribuirà a "reforçar l’acció del govern dins del marc de l’acord de governabilitat per a la ciutat de Palma". Per Nadal, més del mateix. Segons afirmà, la seva incorporació amb les actuals condicions és satisfactòria perquè suposa "donar compliment a l’acord de l’executiva del partit". I és que el passat 5 de maig l’executiva d’UM va fer pública la incorporació de Nadal a l’equip de Govern municipal amb una proposta d’ostentació del càrrec de tinent de batle sense cap àrea de gestió. Calvo, però, no acceptà aquests plantejaments i s’oposà al fet que Nadal entràs a l’equip de govern sense cap cartera. És per això que la setmana passada els contactes entre UM i PSIB foren "assidus" ja que les diferents formacions tenien "molt interès" a garantir "l’estabilitat de les tres institucions", Govern, Consell i Ajuntament, en les quals ambdós partits governen en un pacte de coalició, integrat també pel Bloc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.