algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Grande evita comentar el contingut de la seva declaració davant del jutge

El president del Mallorca, Vicenç Grande, ha declarat durant una hora i cinc minuts al jutjat d'instrucció número 6 de Palma, en qualitat d'imputat com a promotor del grup empresarial Drac, per l'anomenat «cas Pla Territorial», i ha rebutjat fer comentaris sobre la seva declaració.

Malgrat això, qui sí ha comentat alguns detalls de la vista ha sigut l'advocat dels germans Sastre, Juan Luis Matas, els quals també són imputats en el cas. Segons ell, Grande reconegué que va adquirir la finca d'Es Crevers el 2002 per 14 milions d'euros, i la vengué dos anys més tard per 27, tot i que ha assegurat que té la consciència "tranquilíssima".

Grande ha abandonat els jutjats de Palma acompanyat pel seu advocat, el degà del Col·legi d'Advocats de Balears, Joan Font, i no ha respost a les preguntes del nodrit grup de periodistes que esperaven a les portes de la seu judicial.

El jutge Miguel Florit, titular del jutjat d'instrucció número 6 de Palma, s'encarrega de la causa que investiga presumptes «pilotades urbanístiques», que poden haver suposat plusvàlues de 300 milions d'euros, mitjançant la inclusió en el Pla Territorial de tres zones de Mallorca com «Arees de Reconversió Territorial» (ART) de manera que es van revalorar en ser «reconvertides» en urbanitzables.

En concret, el jutge investiga el canvi de qualificació a «urbanitzables» de tres àrees de Mallorca: la finca d'Es Crevers de Marratxí, que Grande va adquirir el 2002; Són Durí de Sa Rápita i el predi de Sa Vinyola, ambdós el municipi de Campos.

L'empresari i president del Mallorca està imputat en el procés, al costat d'altres dos promotors, Mateo i Cristóbal Sastre, i als dirigents polítics Bartomeu Vicens, exconseller insular de Territori; i Jaume Font, exconseller de Medi Ambient en l'anterior govern autonòmic de Jaume Matas.

El jutge analitza la comissió de fins tres delictes: prevaricació, informació privilegiada i tràfic d'influències. La relació de Grande amb la causa es deu a que va vendre el 2004 a Mateo Sastre, per 41 milions d'euros, la finca Es Crevers, a la localitat mallorquina de Marratxí, 27 milions més del que ell havia pagat per aquests terrenys el 2002.

És Crevers va ser inclosa en el Pla Territorial de Mallorca, aprovat el 2004, com Area de Reconversión Territorial (ART), el que permet la seva urbanització i la construcció d'habitatges. Divendres està prevista la declaració de l'últim imputat en la primera fase d'aquesta causa, l'exconseller de Medi Ambient, Jaume Font.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.