algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Breus

MUSEUS

Meadows obre les portes a la primavera
Les noves instal·lacions de la col·lecció del Museu Meadows, la col·lecció més completa d'art espanyol fora d'Espanya, obriran les seves portes al març del 2001. El nou edifici independent duplicarà l'espai d'exhibició de la col·lecció i ampliarà en gran mesura l'espai per a la programació pública, educativa i d'investigació. El nou museu, d'estil georgià universitari i dissenyat per la companyia d'arquitectura Hammond Beeby Rupert Ainge, de Chicago, reemplaçarà l'actual, el qual va obrir les seves portes el 1965 com a part del nou centre d'art a la Universitat Southern Methodist de Dallas (Texas). Per celebrar l'obertura, s'està planejant un Festival Internacional d'Activitats d'Obertura, entre les quals destaquen l'exhibició inaugural La poesia del moviment: L'arquitectura de Santiago Calatrava. En ella, del 25 de març al 5 d'agost del 2001, es destacarà l'arquitectura i els ponts de Calatrava i s'oferirà una sèrie de petites escultures, algunes aquarel·les, fotografies i dibuixos.EPR.

PATRIMONI

En perill els monuments de Lima
Lima, la ciutat declarada per la Unesco el 1991 Patrimoni Cultural de la Humanitat, té el 40 per cent de seus 600 monuments històrics, «a punt del col·lapse» segons informaren des de la Municipalitat d'aquesta ciutat. El pressupost destinat a la conservació de casalots, places i edificacions creats segons els cànons arquitectònics d'Espanya durant el període virreinal, des del segle XVI fins els inicis del XIX, es reduí en el darrer anys a causa de la crítica situació de l'economia peruana. Un dels casos més greu és el que travessa el programa de restauració de balcons colonials i republicans, conegut com «Adoptau un balcó», que desenvolupa des de 1997 la dependència municipal Pro Lima. Amb un pressupost anual d'uns catorze mil dòlars, el programa depèn del finançament del sector privat però, com assenyala l'arquitecte responsable, Raúl Zamolloa «ha quedat gairebé paralitzat».EFE.

EXPOSICIONS

El Museu Egipci prolonga 'Tutankamon'
El Museu Egipci de Barcelona i la Fundació Arqueològica Clos, organitzadors de la mostra Tutankamon. Imatges d'un tresor sota el desert egipci, informaren que la mostra romandrà oberta al públic fins al 15 d'octubre, prologant així tres mesos l'estada. Aquesta ampliació respon, segons el mateix Museu, «a l'èxit i la bona acollida per part dels visitants».EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.