muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

Breus

TRASPÀS

•Maria Antònia Caldentey Una sobtada aturada cardíaca acabà la setmana passada amb la vida de la filòloga mallorquina Maria Antònia Caldentey, de 31 anys. Professora d'anglès a l'institut manacorí de Na Camel·la, on gaudia de l'estimació d'alumnes i professorat, Caldentey compaginava la docència amb la seva tasca de traductora, en la qual havia assolit fites tan altes com, recentment, l'excel·lent traducció de Gent de casa bona, de Joyce Carol Oates, i Una pàl·lida vista dels turons, de Katzuo Ishiguro, ambdues obres publicades en català per l'editorial Documenta balear. Els responsables del segell han volgut destacar-ne les qualitats i la intuïció com a traductora, com també la seva humanitat i excel·lent personalitat. En el camp de l'estudi, Caldentey era a punt d'enllestir la seva tesi doctoral, dirigida pel professor Joan Alegret i centrada en la postmodernitat literària. DdB.

PATRIMONI

•L'Alhambra, símbol artístic L'Alhambra de Granada representarà Espanya com a símbol artístic durant el semestre de presidència de França a la Unió Europea, ja que ha estat seleccionada entre els monuments espanyols per formar part d'una exposició de reproduccions de monuments que s'instal·larà a Estrasburg. La mostra acollirà una reproducció del monument o conjunt artístic més singular de cadascun dels països membres de la Unió Europea. De moment, ja s'ha sol·licitat al director del Patronat de l'Alhambra i Generalife, Mateo Revilla, que presti assessorament tècnic a la iniciativa. Del conjunt nassarita es reproduirà una maqueta d'un dels patis, encara en estudi. EFE. u Nou president de les Ciutats Patrimoni
El batle de Càceres, José María Saponi, president fins ahir del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, deixa la plaça a la batlessa de Còrdova, Rosa Aguilar, a qui aconsella que convoqui una reunió abans de l'agost per no ajornar els temes pendents. Els batles del grup tenien previst reunir—se a finals de juny coincidint amb l'entrevista que havien de tenir amb el president de Castella—la Manxa, José Bono, qui finalment la va suspendre per problemes d'agenda. En el balanç de les activitats dels sis darrers mesos i activitats pendents, Saponi destacà una reunió amb Àlvarez Cascos per abordar un pla d'inversions, la possible realització d'una assemblea entre batles i presidents autonòmics i la definició del grup i la seva política d'admissions.EFE.

•Interès pel negre de Banyoles El Museu d'Història de Berlín s'ha posat en contacte amb el Museu Darder de Banyoles (Girona) per demanar informació sobre el boiximà dissecat que acull el museu i ha demanat permís per desplaçar-se al museu català per estudiar el guerrer. La raó d'aquests contactes és que el museu alemany està estudiant cinc homes més dissecats, trobats a Viena i a Alemanya, que pertanyen al mateix període històric i presenten característiques similars a les del boiximà de Banyoles. L'estudi del guerrer ampliaria l'anàlisi dels científics alemanys sobre els costums estesos entre els segles XVII i XIX, en els quals determinades ètnies dissecaven els cossos dels difunts.EPR. ART

•Premi de disseny El dissenyador gràfic Miquel Puig ha guanyat el concurs internacional de disseny gràfic convocat per seleccionar la marca que identificarà el programa «Gaudí 2002 Barcelona. Any Internacional Gaudí», que commemorarà el 150è aniversari del naixement de l'arquitecte català.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.