algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Els carrers de Palma exhibeixen dues noves obres de Jaume Mir

L'escultura de Joanot Colom s'instal·là sense la prevista inauguració oficial

99662
«Els saltadors d'obstacles» s'ubicaren ahir al passeig de Mallorca. | J.M.

El museu a l'aire lliure que ha esdevingut Palma amb el Projecte Escultòric Universíada 99 ha incrementat el seu fons amb dues noves obres, realitzades recentment pel mallorquí Jaume Mir. Es tracta d'Els saltadors d'obtacles, l'obra amb la qual Mir se suma a la trentena d'artistes que han dedicat creativitat i tasca a la Universíada. L'altra peça és l'escultura de Joanot Colom, encarregada per l'Associació de Veïns de Son Gotleu com a tribut a aquest personatge històric.

En Els saltadors d'obstacles, explicà l'artista Mir, ha intentat plasmar la lluita i l'afany de guanyar. Mir els ha concebut com a «exaltació de la competitivitat i el voler guanyar, però com una lluita noble», ja que les Olimpíades, observà, s'han caracteritzat per ser «símbol de pau i tolerància al llarg de la història».

Realitzada en bronze i de tres metres d'alçada, l'escultura va ser instal·lada ahir al passeig Mallorca a l'altura de l'hotel Saratoga. D'ellà s'han fet 500 exemplars reduïts, de 10-12 centímetres, amb què s'obsequirà personalitats i esportistes destacats a la Universíada.

Tot i no pertànyer al projecte escultòric Universíada 99, l'escultura de Joanot Colom s'afegeix a aquelles que omplen d'art la ciutat de Palma. La peça va ser instal·lada ahir a la nova plaça de la barriada de Son Gotleu, tot i no estar enllestides les obres de construcció.

La instal·lació, prevista el matí, es va retardar per dificultats en el trasllat, atès que l'obra viatjava en l'avió accidentat a l'aeroport de Barajas. Així mateix, també s'anul·là l'acte d'inauguració de l'obra, que es col·locà sense la presència de Fageda ni de José María Rodríguez. Fonts de Cort apuntaren que la inauguració podria tenir lloc avui o dilluns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.