algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

«Cançoner tradicional de Mallorca», un passeig per les veus del poble

L'obra de Miquel Julià i Prohens es presenta divendres, vigília de la Diada

672
Miquel Julià començà l'any 1943 a arxivar cançons. | Joana Pérez

Cançoner tradicional de Mallorca és el resultat d'una llarga feina de recopilació que ha portat a terme Miquel Julià i Prohens, un apassionat de la música des que va tenir l'ocasió d'estudiar harmonia amb Joan Maria Thomàs. El llibre, editat per Documenta Balear, es presentarà aquest divendres en la vigília de la Diada de Mallorca.

«Vaig triar aquest dia que compartim tots els mallorquins per fer la presentació perquè vaig trobar que era el més idoni. La comissió de festes d'aquest event també ho va considerar així», comenta Julià.

Aquest Cançoner Tradicional de Mallorca «no aporta de nou, sinó que aporta de vell», afirma el seu autor. L'aplec reuneix cent cançons populars antigues que Miquel Julià va començar a aplegar el 1943, i és una reedició completada del recull de seixanta temes que es va publicar l'any 69.

L'obra que es presentarà divendres acull cançons de tot tipus: peces que s'entonaven a l'hora de treballar, obres religioses, cançons de revetla, humorístiques, infantils, temes d'amor i romances com la coneguda Ciutat de Nàpols.

«Els temes que es recullen al cançoner no tenen data, és impossible saber amb certesa quan varen esser composts pel poble, ja que tampoc tenen un autor determinat», afirma Julià, qui afegeix que totes les cançons són en mallorquí.

L'acte de presentació del Cançoner tradicional de Mallorca tindrà lloc al Centre de Cultura Sa Nostra, a les 20.30 hores. La presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, encapçalarà l'acte, on també intervindran Antoni Martorell, Baltasar Bibiloni i Biel Majoral. La presentació estarà amenitzada per la Coral Polifònica de Bunyola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.