L'OCB reclama a Prohens que no «frivolitzi sobre les agressions lingüístiques» i la reactivació de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics

TW
12

La presidenta del Govern, Marga Prohens, va assegurar aquest dimarts que «el bilingüisme a les Balears es viu amb normalitat» davant «casos particulars» d'atacs a catalanoparlants i va reclamar «no fer servir la llengua com a element de crispació».

D'aquesta manera va repondre Prohens a la pregunta del portaveu de Més per Mallorca al Parlament, Lluis Apesteguia, en consultar-la per les mesures que ha pres el Govern per a frenar la catalanofòbia.

Apesteguia va plantejar aquesta qüestió arran d'un vídeo que es va publicar a les xarxes socials, en què s'escoltava una discriminació lingüística a una benzinera de Mallorca.

En aquest sentit, va assenyalar que «no és un cas aïllat» i va citar altres casos dels darrers mesos en què catalanoparlants patien casos de discriminació lingüística a centres de salut, el transport públic o l'aeroport de Palma.

Notícies relacionades

Prohens, per la seva banda, va assegurar que les dues llengües, català i castellà, «conviuen perfectament» a les Balears i va qualificar de «casos particulars de mala educació» les discriminacions lingüístiques.

Arran d'aquestes declaracions de la presidenta del Govern, l'Obra Cultural Balear (OCB) ha emès un missatge a les xarxes socials en què remarca a Prohens que «aquest no és el camí, frivolitzar sobre les agressions lingüístiques que patim els catalanoparlants, a casa nostra».

«La primera autoritat d'aquestes illes no pot negar la realitat del país que governa, és un acte d'irresponsabilitat. Ja no parlam d'anècdotes puntuals, els casos d'agressions lingüístiques es van repetint sense que des del Govern hi hagi una condemna ferma, ni cap intenció d'aplicar polítiques per revertir aquestes situacions. Cedir terreny a l'extrema dreta antimallorquina, amb el seu discurs d'odi contra la nostra llengua, promou actituds com aquestes», assenyala l'entitat.

Per això, l'OCB demana una «condemna ferma» d'aquests fets i la reactivació immediata de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics que, «a dia d'avui, el Govern de les Illes Balears manté segrestada».