Baldea carrega contra el decret de macrogranges: «Encara permet tenir animals en condicions deplorables»
Baldea advoca per un model avícola que sigui respectuós amb el desenvolupament de les gallines | Foto: Foto: E.P.
18/01/25 15:59
Baldea, la federació d'associacions de protecció animal de les Balears, ha volgut celebrar aquest dissabte «que hagi imperat el sentit comú des del Govern» per a prohibir una granja de gallines «de dimensions aberrants» com la projectada a Sineu, que hagués causat greus perjudicis al medi ambient i als pobles veïns. Ara bé, segons l’entitat, «per desgràcia del que menys s'ha parlat en tot aquest procés és de com viurien les gallines ponedores sota aquest règim intensiu, que ja sigui de gàbia, criades en sòl o fins i tot camperoles, viuen aplegades sense veure mai la llum del sol».
També a Illes Balears
- Un vídeo del Govern sobre l'ús responsable de l'aigua rep una allau de crítiques: «S'ha de tenir un bon fetge...»
- L'Ajuntament de Palma demana la destitució immediata del regidor de Mobilitat
- El 78,5 % de les famílies de les Illes Balears varen triar el català com a llengua a l'escola
- Jaume Alzamora dimiteix de tots els seus càrrecs a Més per Mallorca
- Un grup de joves menorquins responen a les provocacions espanyolistes durant l'acte de Ses Avellanes de les festes de Sant Joan
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Es molt lloable la defensa del benestar animal que fan la gent de BALDEA i també la paralització de la macro-granja de gallines a Sineu i de tots els grans projectes agrícoles i ramaders industrials que ni produeixen aliments sans ni son insostenibles. Però és urgent que els poders públics posin tots els medis necessaris per a que les petites explotacions agràries i ramaderes de les Illes siguin productives i viables econòmicament. Si no és rendible la producció en quantitat suficient d’ous i pollastres sans a les Illes, estem abocats a dependre dels ous i pollastres produïts en orígens desconeguts. A les Illes no existeixen mecanismes, ni protocols, ni personal d’inspecció suficient, per a que ens puguin garantir que els ous i els pollastres que les distribuïdores ens porten de països extracomunitaris, Nord d’Àfrica, Ucraïna, Sud Amèrica, etc. provenen de granges a on els animals estan bé i s’alimenten correctament sense hormones ni medicaments que fa anys que estan prohibits a Europa.